Drámu Slúžka avizuje aj Tajomstvo Z. Smatanovej

NETKY.SK • 22 Január 2023, 17:00 • 2 min
Drámu Slúžka avizuje aj Tajomstvo Z. Smatanovej

BRATISLAVA - O pár dní vstúpi do kín historická dráma Slúžka režisérky Mariany Čengel Solčanskej. Filmovú novinku avizuje aj nová pieseň Zuzany Smatanovej Tajomstvo. Videoklip prináša divákom doteraz nezverejnené zábery z filmu.

slovakia

left justify in out

"S režisérkou filmu Marianou Čengel Solčanskou a jej štábom sme natáčali videoklip v Banskej Štiavnici, blízko známej kalvárie, kde vznikali aj samotné zábery do filmu," vysvetľuje Smatanová výber lokácie. Nakrúcanie nebolo jednoduché, speváčku potrápil najmä kostým v kombinácii s počasím. "Mala som na sebe dobový kostým, ťažkú, asi päťkilovú sukňu so spodnicou a ľahký kabátik s kratšími rukávmi. Bola mi strašná zima, preto sme sa snažili točiť zábery čo najrýchlejšie. V klipe so mnou hrajú dve dievčatká, ktoré zosobňujú priateľstvo dvoch herečiek z filmu Slúžka," dodáva speváčka. "So Zuzanou Smatanovou sme sa zoznámili pred dvanástimi rokmi, keď som ju poprosila o zloženie titulnej piesne k filmu Legenda o Lietajúcom Cypriánovi. Slúžka je naša tretia spolupráca. Videoklip Tajomstvo strihal opäť Ondrej Azor, s ktorým sa osobne nepoznajú, napriek tomu, že strihal aj jej úplne prvý videoklip pred dvadsiatimi rokmi," prezradila režisérka.

 

img

 

Pre nakrúcanie videoklipu zvolila Banskú Štiavnicu, pretože práve v nej sa príbeh filmu začína. Ako naznačujú aj zábery použité v klipe, pätnásťročná Anka zo stredoslovenského mesta odchádza v turbulentnom období prvej svetovej vojny do Prahy, kde ju čaká práca slúžky vo vile vysokopostavenej rakúsko-uhorskej rodiny. Získa si tam spriaznené duše v radoch služobníctva, no nájde aj úhlavnú nepriateľku. Stane sa ňou jej rovesníčka Resi, svojhlavá dcéra panskej rodiny. Počiatočná nevraživosť medzi mladými ženami sa postupne premení na sympatie a silné puto pomôže obom hrdinkám prežiť aj príkoria v čase, kedy ženy nemali ani volebné právo. Drámu Slúžka sprevádza do kín dvojica piesní. Okrem Smatanovej Tajomstva vznikla pred necelým rokom aj pieseň Verba, v ktorej spojili sily spevák Štefan Štec s hudobníkom Jurajom Líškom z projektu Fallgrapp. Filmovú novinku uvedie do kín Continental film 2. februára.

 

Link na Tajomstvo: 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona