SMER podporí v Prešove Hagyariho a v Poprade Danka

NETKY.SK • 20 September 2014, 16:20 • 2 min
SMER podporí v Prešove Hagyariho a v Poprade Danka

PREŠOV - Strana SMER-SD podporí v komunálnych voľbách na primátora Prešova nezávislého kandidáta a úradujúceho primátora Pavla Hagyariho.

slovakia

left justify in out

Rovnako v Poprade súčasného primátora Antona Danka, ktorý bude kandidovať ako nezávislý. Informoval dnes o tom krajský predseda SMER-SD v Prešove Stanislav Kubánek. Hagyarimu dáva strana podporu preto, aby v krajskom meste podporili veľké projekty, ktoré bez spolupráce štátu, parlamentu a mesta by sa ťažko mohli realizovať. Ide hlavne o cesty, obchvaty mesta, prepojenie Rusínskej ulice s Čiernym mostom v Prešove a začatie rýchlostnej komunikácie R4.

 

V Prešovskom kraji strana SMER z 13-tich okresných miest postavila za kandidátov na primátora osem svojich členov, ktorí budú kandidovať za svoju materskú stranu alebo v koalícii. V Humennom Janu Vaľovú, ktorá ako členka SMER-SD bude kandidovať v koalícii s ďalšími stranami, o ich zložení sa ešte rokuje. V Starej Ľubovni Michala Biganiča. V Stropkove Petra Obrimčáka, ktorý bude kandidovať v koalícii so Stranou moderného Slovenska. V Bardejove Borisa Hanuščaka. V Levoči Miroslava Vilkovského, ktorý bude kandidovať v koalícii so SNS a Stranou demokratického Slovenska. V Kežmarku Jána Ferenčáka, ktorý bude kandidovať v koalícii s KDH a SNS. V Snine Michala Vohára v koalícii so SNS. Vo Vranove nad Topľou Štefana Hrehu. 

 

SMER-SD podporí vo voľbách aj dvoch kandidátov, ktorí nie sú členmi ich strany, ale idú do volieb s ich podporou v koalícii s inou politickou stranou. V Medzilaborciach Ladislava Višňovského, kde vznikla koalícia SMER-SD a Sieť. V Sabinove Petra Molčana, ktorý bude kandidovať s podporou SMER-SD a SNS. 

 

SMER-SD podporí dvoch nezávislých kandidátov v Prešove a v Poprade. Zatiaľ nedoriešený ostáva kandidát vo Svidníku, rokovania chcú uzavrieť ešte dnes. Kubánek ďalej informoval, že v Prešovskom kraji podporia vo voľbách na primátorov a starostov celkom 463 kandidátov, z toho 401 za SMER-SD, 43 v koalícii a 19 nezávislých. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies