SMER - SSD: Zo Strany európskych socialistov prišlo namiesto blahoželania vydieranie…Tu je naša odpoveď.

NETKY.SK • 3 Október 2023, 08:45 • 2 min
SMER - SSD: Zo Strany európskych socialistov prišlo namiesto blahoželania vydieranie…Tu je naša odpoveď.

SMER – slovenská sociálna demokracia je už viac ako dvadsať rokov riadnym členom Strany európskych socialistov. Ľavica skoro všade v Európe prehráva, preto by víťazstvo skutočnej ľavicovej strany v parlamentných voľbách v jednej z členských krajín EÚ malo byť privítané.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Namiesto blahoželania však dnes SMER – slovenská sociálna demokracia obdržal odkaz vydierania od predsedu Strany európskych socialistov, bývalého švédskeho premiéra Stefana Lofvena. Ak vraj SMER bude vo vláde pokračovať vo svojich postojoch k vojne na Ukrajine, tak on osobne sa postará, aby začal proces vylúčenia SMERU z tejto medzinárodnej politickej štruktúry. Skutočne prekrásne, demokratické. Buď budeme hovoriť to, čo si želajú USA, alebo nás vylúčia. Buď sa zaradíme a poslušne budeme vykonávať politiku jedného jediného názoru alebo sa staneme vyvrheľmi, ak mienime hovoriť, že EÚ by mala prevziať na Ukrajine mierovú iniciatívu, že je lepšie okamžite zastaviť zabíjanie a radšej desať rokov rokovať o mieri ako nechať bez výsledku desať rokov Rusov a Ukrajincov, aby sa kynožili. Predseda PES sa dôsledne riadi filozofiou, že kto je za mier, je vojnový štváč, kto je za vojnu a zabíjanie, je mierový aktivista.

 

Takže, milý Stefan. Po prvé, Tvoj odkaz je nedemokratický, nerešpektujúci právo na iný názor, je autoritársky. Po druhé, vydierať suverénnych politikov sa nepatrí a my sme suverénni politici. Po tretie, milý Stefan, pozri sa okolo seba v Európe a skús nájsť skutočne ľavicovú stranu, ktorá päťkrát vyhrala voľby a chce štvrtý krát zostaviť vládu. Po štvrté, milý Stefan, ako ľavičiara by Ťa malo zaujímať, že Slovensko sa vďaka katastrofálnej pravicovej vláde stalo druhou najchudobnejšou krajinou v EÚ, že máme rozvrátené financie a najvyššie zdražovanie. Toto sú naše problémy, na ktoré sa chceme sústrediť. Je nám veľmi ľúto, že na Ukrajine je vojna, odsúdili sme použitie ruskej vojenskej sily, ale naše názory, pokiaľ ide o mier na Ukrajine, meniť nemienime. Vážený pán predseda Strany európskych socialistov, odmietame politiku jediného neomylného názoru. Ak má byť daňou za to, že sa na Slovensku venujeme skutočnej ľavicovej agende a vyslovujeme suverénne názory, naše vylúčenie z medzinárodnej strany, tak takúto daň sme pripravení zaplatiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies