Slovnaft otvoril tréningové centrum pre školenia BOZP za 430-tisíc eur

NETKY.SK • 10 Február 2017, 13:44 • 2 min
Slovnaft otvoril tréningové centrum pre školenia BOZP za 430-tisíc eur

BRATISLAVA - Slovnaft otvoril tréningové centrum pre školenia z oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP). Do vybudovania výcvikového centra investovala spoločnosť 430.000 eur, pričom vybudovanie týchto nových priestorov trvalo vyše roka. Informoval o tom dnes špecialista komunikácie Slovnaftu Ladislav Procházka.

slovakia

left justify in out

Priestor s rozlohou 745 štvorcových metrov (m2) združuje všetky školenia z oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ako aj požiarnej ochrany na jedno miesto.

Tréningové centrum pozostáva z 12 stanovíšť, ktoré sú zamerané na školenia v oblasti osobných ochranných pracovných prostriedkov, zaisťovania energií, ručnej manipulácie s bremenami, prvej pomoci, ohrozenia plynom, požiarnej ochrany, vstupu do uzavretých priestorov, či prác vo výške.

 

Svoj priestor v ňom našlo aj preverovanie dodávateľov, kde ich zručnosti a znalosti na špeciálne vyrobenej pomôcke, ktorá pripomína skutočnú spleť potrubí, skúšajú špecialisti zo Slovnaftu.

 

Výcvikové centrum vzniklo v priestoroch rafinérie v budove, ktorú využívajú aj hasiči. Priestor totiž disponoval nádržou a vonkajším polygónom, ktorý predstavuje sústavu testovacích dráh pre zamestnancov, ktorí sa ocitnú v rôznych neštandardných situáciách. Tieto zariadenia už v minulosti slúžili na výcvik závodného hasičského útvaru.

 

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies