Slovnaft chce dosiahnuť v Česku v predaji pohonných látok prvú pozíciu

NETKY.SK • 22 November 2011, 03:39 • 2 min
Slovnaft chce dosiahnuť v Česku v predaji pohonných látok prvú pozíciu

Slovnaft chce dosiahnuť v Česku v predaji pohonných látok prvú pozíciu

slovakia

left justify in out

img

Nákupom čerpacích staníc rakúskeho OMV či iných firiem plánuje Slovnaft získať až štvrtinový podiel v českom maloobchode s pohonnými látkami. Český denník E15 dnes informuje, že mu to uviedol generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi. Zároveň potvrdil záujem o prepojenie s českou firmou Čepro, ktorá vlastní takmer 200 čerpacích staníc EuroOil.

Slovnaft, ktorý je súčasťou maďarskej skupiny MOL, má v Česku sieť len 35 vlastných a partnerských čerpacích staníc.

Na rozdrobenom českom trhu by štvrtinový podiel znamenal pozíciu jednotky. Najsilnejšia Benzina, ktorú ovláda Unipetrol z poľskej skupiny PKN Orlen, má zatiaľ v maloobchode 14-% podiel. Predseda Spoločenstva čerpacích staníc Ivan Indráček predpokladá, že veľký záujem o akvizície v Česku bude mať aj ruský Lukoil a tiež PKN Orlen.

To, že OMV, súčasná dvojka na českom trhu, uvažuje o predaji časti zo svojich 217 staníc, potvrdzuje dobre informovaný zdroj. Ale Indráček pochybuje o tom, že sa ich naozaj zbaví. Pripúšťa, že Rakúšania by mohli sieť dobre speňažiť, ale český trh má pre nich výhodu - nie je ďaleko od rafinérie OMV vo Schwechate. Podľa neho je rozumné zbavovať sa skôr vzdialenejších sietí.

Zdroj: TASR/český denník E15



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies