Slovinsko vpustilo na svoje územie stovky migrantov čakajúcich na hraniciach

NETKY.SK • 21 September 2015, 10:41 • 2 min
Slovinsko vpustilo na svoje územie stovky migrantov čakajúcich na hraniciach

ĽUBĽANA - Slovinsko vpustilo v noci nadnes na svoje územie väčšinu migrantov čakajúcich na slovinsko-chorvátskych hraničných priechodoch Bregana a Harmica a následne ich autobusmi prepravilo do prijímacích centier. Informovala o tom slovinská polícia, ktorú citovala chorvátska agentúra HINA.

slovakia

left justify in out

Alenka Dreniková z polície v slovinskom Novom Meste, nachádzajúcom sa neďaleko chorvátskych hraníc, uviedla, že Slovinsko počas noci vpustilo na svoje územie približne 500 migrantov.

 

Dreniková vyhlásila, že utečenci boli dnes o 6.00 h ráno premiestnení z hraničného priechodu Harmica dvoma autobusmi do prijímacích centier vo viacerých slovinských mestách. Ďalších asi 150 migrantov stále čaká v Harmici na to, aby ich príslušné úrady previezli do Rakúska.

 

V priebehu dnešnej noci bola premiestnená do prijímacích centier aj väčšina utečencov, ktorí v uplynulých dňoch dorazili k hraničnému priechodu Bregana.

 

Slovinsko má podľa tamojších úradov len obmedzené možnosti umiestňovania migrantov do centier, kde ich musí registrovať predtým, než budú môcť pokračovať vo svojej ceste ďalej do Rakúska. Záhreb tým zdôvodňuje pomalé tempo vpúšťania migrantov na svoje územie.

 

Rakúsko z noci nadnes prijalo 250 migrantov, ktorí boli doposiaľ ubytovaní v meste Gornja Radgona neďaleko rakúskych hraníc a v meste Lendava ležiacom pri maďarských hraniciach, informoval slovinský rozhlas.

 

Do Slovinska doposiaľ prišlo asi 3000 utečencov, o azyl sa tam však uchádzali len siedmi z nich. Zvyšní tvrdili, že chcú vo svojej ceste pokračovať ďalej do západnej Európy, väčšina preferovala Nemecko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies