Slovinci remizovali v Poľsku, Katanec sa dotkol médií

NETKY.SK • 15 November 2016, 08:02 • 2 min
Slovinci remizovali v Poľsku, Katanec sa dotkol médií

VROCLAV - Futbalisti Slovinska remizovali v pondelkovom prípravnom stretnutí s Poliakmi vo Vroclave 1:1. Skóre súboja na Stadione Miejski pred 40 119 divákmi otvoril v 24. min hosťujúci Miha Mevlja, na konečných 1:1 vyrovnal v 79. min Lukasz Teodorczyk.

slovakia

left justify in out

Mevljov gól bol výsledkom šikovného nábehu na prednú žrď v podaní obrancu ruského FK Rostov po priamom kope kapitána Josipa Iličiča. Celkovo tréner Srečko Katanec dal počas zápasu priestor piatim novým hráčom (Koprivec, Sikošek, Delamea, Pihler a Šporar) a dvom kapitánom (Iličič, Krhin). Poliaci, ktorí boli vo štvrťfinále na tohtoročných majstrovstvách Európy vo futbale vo Francúzsku, vyrovnali Teodorczykom, ktorý sa na hranici päťky presadil v súboji so strelcom slovinského gólu Mevljom po prihrávke Blaszczykowského. Aj domáci skúšali nových hráčov, v ich zostave chýbali esá Robert Lewandowski, Kamil Glik či Lukasz Piszczek.


"Mnohí hráči ukázali potešujúcu hru. Boli v nej disciplína a poriadok. Výsledok 1:1 je prijateľný pre oba tímy," uviedol tréner Slovincov Srečko Katanec pre portál denníka Delo. "Keby sme zvíťazili, lepšie by sa hodnotilo. Čo sa však týka celej sezóny, urobili sme s reprezentáciou určite veľa dobrej práce," hodnotil stredopoliar Grzegorz Krychowiak na webe sport.pl. Tréner hostí Katanec sa dotkol aj kritiky v médiách po chudobnom víťazstve na Malte (1:0).

 

"Myslím si, že keď sa zvíťazí, malo by sa pozitívne hodnotiť. Aspoň ja chcem zostať pozitívny a nechcem polemizovať o správnosti taktiky. Faktom je, že máme rezervy vo fyzickej pripravenosti a v kľúčových zápasoch v roku 2017 sa v tomto smere musíme zlepšiť," skonštatoval Katanec.


Slovinci sú súpermi Slovákov v F-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 vo futbale. Prvý vzájomný súboj oboch tímov sa v Ľubľane skončil slovinským triumfom 1:0. Zverenci Srečka Katanca sú po štyroch zápasoch bez prehry s bilanciou 2 víťazstvá - 2 remízy (8 bodov) a "zimovať" budú na 2. mieste tabuľky s dvojbodovým náskokom pred tretími Slovákmi. Na čele sú Angličania s 10 bodmi, ktorým 2 body vzali zatiaľ práve iba Slovinci (0:0 v Ľubľane).

Výsledok pondelkového medzištátneho prípravného zápasu vo futbale:

VROCLAV
Poľsko - Slovinsko 1:1 (0:1)
Góly: 79. Teodorczyk - 24. Mevlja, ŽK: 76. Pazdan - 30. Zajc, 70. Krhin, rozhodoval: Kuipers (Hol.), 40 119 divákov
Zostavy:
Poľsko: Boruc (46. Szczesny) - Bereszyňski, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak (46. Wilczek), Góralski (61. Zieliňski) - Wszołek (66. Błaszczykowski), Mączyňski (83. Dabrowski), Kapustka (71. Grosicki) - Teodorczyk
Slovinsko: Belec (84. Koprivec) - Jovič, Samardžič (46. Delamea), Mevlja, Sikošek - Krhin - Omladič, Zajc (46. Kronaveter), Kurtič, Verbič (66. Pihler) - Iličič (53. Šporar)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies