Peter Pellegrini: Schôdza k odvolávaniu Mikulca ukázala, že vláda nie je schopná sebareflexie

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 11:55 • 2 min
Peter Pellegrini: Schôdza k odvolávaniu Mikulca ukázala, že vláda nie je schopná sebareflexie

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej sa opozícia pokúšala odvolať Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra podľa Pellegriniho ukázala, že vláda nie je schopná žiadnej sebareflexie a nedokáže vyvodiť politickú zodpovednosť voči akémukoľvek ministrovi, ktorý nezvláda svoj rezort.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal Peter Pellegrini. Mikulec podľa jeho slov v pléne nevyvrátil ani jedno z podozrení, ktorým čelí.

 



„Pán Mikulec nedokázal ani jedným slovom verejnosť ubezpečiť, že v bezpečnostných zložkách štátu sa nekoná vojna policajtov. Nevyvrátil to ani predseda vlády Eduard Heger či minister financií Igor Matovič," uviedol Pellegrini.

 

Súvisiaci článok: Mikulec ostáva vo funkcii ministra vnútra SR, za jeho odchod hlasovalo len 53 poslancov

Strana Hlas-SD chce preto pokračovať v zbieraní podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu celej vlády. Návrh na zvolanie schôdze k tomuto bodu plánujú do parlamentu predložiť v najbližších dňoch. „Vláda zlyháva vo vedení všetkých rezortov, pre ktoré je charakteristická neprofesionalita, amaterizmus či chaos. Každý deň tejto vlády vo funkcii škodí Slovensku, preto patrí do politického dôchodku," dodal Pellegrini.

 

Prečítajte si: Denisa Saková: Polícia je v najhoršom stave za posledných 30 rokov, zodpovednosť nesie Mikulec

Poslanci parlamentu na 31. schôdzi nevyslovili nedôveru ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. Za návrh na vyslovenie nedôvery totiž hlasovalo 53 zo 135 prítomných poslancov. Na odvolanie ministra z funkcie je pritom potrebná nadpolovičná väčšina všetkých členov zákonodarného orgánu, teda za sa musí vysloviť minimálne 76 z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies