Slovinci mali ťažké srdce na arbitrov, Hudáček: Išiel som za pukom

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 07:40 • 2 min
Slovinci mali ťažké srdce na arbitrov, Hudáček: Išiel som za pukom

OSTRAVA - Utorňajší duel MS medzi Slovenskom a Slovinskom (3:1) sa zlomil v 48. minúte po vyrovnávajúcom góle obrancu Andreja Meszároša.

slovakia

left justify in out

Tesne pred ním však prišlo k spornej situácii, po ktorej sa tím "rysov" dožadoval faulu. Meszárošov gól v presilovke nakopol Slovákov k lepšiemu výkonu a nakoniec sa radovali z víťazstva 3:1. Všetko však mohlo byť inak, ak by rozhodcovia posúdili situáciu, ktorá mu predchádzala, ako nedovolený zákrok Libor Hudáčka na hviezdneho centra Anžeho Kopitara. "Hrali sme dobrý hokej, bol to asi náš najlepší zápas na turnaji, ale na konci sme mali smolu. Rozhodcovia mali pár veľmi zvláštnych verdiktov proti nám, bolo to ťažké. V tretej tretine prišlo k viacerým vylúčeniam na našej strane a na ich nie. Tam sa rozhodlo. Súperi to v závere využili," sťažoval sa po stretnutí slovinský útočník a hráč Slovana Bratislava Žiga Jeglič.

 

Ťažké srdce na arbitrov mal aj tréner Slovincov Matjaž Kopitar, no pri svojom pozápasovom hodnotení nechcel byť konkrétny, aby mu nehrozila pokuta. Tréneri ani hráči totiž po zápase nesmú komentovať verdikty a výkony rozhodcov. "Videl som počas svojej kariéry veľa stretnutí, veľa vecí, dnes aj niektoré nové. Nie som tu však na to, aby som súdil, nech si urobí každý svoj názor na niektoré momenty," povedal.

 

Hlavný slovenský aktér incidentu, útočník Libor Hudáček povedal, že nešiel do súboja s cieľom faulovať. Televízne kamery však ukázali, že Kopitara atakoval lakťom. "On išiel do mňa a ja doňho. Trochu som sa mu uhol... Možno bolo na kamere vidieť, že tam bol nejaký faul, ale ja som išiel s úmyslom vybojovať puk. Prihral som na modrú čiaru a potom padol gól," charakterizoval rozhodujúci moment, ktorý odštartoval tretí obrat Slovenska v treťom zápase na šampionáte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies