AKTUALIZÁCIA: Skončilo sa tretie kolo rokovaní

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 12:50 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Skončilo sa tretie kolo rokovaní

KYJEV – Tretie kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom prinieslo mierny posun v súvislosti s evakuáciou civilistov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 7. 3. 19:33

 

Skončilo sa tretie kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenie ruského veľvyslanectva.

 

img

 

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak podľa stanice Sky News uviedol, že tretie kolo rokovaní neprinieslo výrazné zlepšenie celkovej situácie. Dodal však, že pri rokovaniach došlo k malému pokroku ohľadne logistiky humanitárnych koridorov, a teda evakuácie civilistov.

 

Zároveň uviedol, že obe strany budú v rozhovoroch o prímerí pokračovať.

 

Aktualizácia 7. 3. 15:21

 

Ukrajinská delegácia pricestovala do Bieloruska na tretie kolo mierových rokovaní s Ruskom. S odvolaním sa na správy ruských médií o tom informovala agentúra AFP a televízia Sky News.

 

„Ukrajinská delegácia pricestovala dvoma vrtuľníkmi do Bielovežského pralesa (národného parku ležiaceho pri poľsko-bieloruských hraniciach) na rozhovory s Ruskom,“ cituje AFP zo správy ruských štátnych médií.

 

Podľa medializovaných správ ruská strana dorazila na miesto už predpoludním.

 

img

 

Na druhom kole rokovaní, ktoré sa konalo vo štvrtok, sa obe strany dohodli na otvorení humanitárnych koridorov. Tie mali umožniť civilistom opustiť niektoré oblasti bojov.

 

Rusko v pondelok oznámilo, že otvára koridory vo viacerých ukrajinských mestách a pozastavuje paľbu. Niektoré koridory však vedú do Bieloruska alebo Ruska, čo Ukrajina označila za „nemorálne“.

 

Pôvodný článok: 

 

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak oznámil, že tretie kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom sa začne v pondelok o 15:00 SEČ. TASR o tom informuje na základe informácií od agentúr AP a Reuters.

 

Možno vás zaujme: Čo hovoria Slováci na príchod vojakov NATO na naše územie?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona