Slovenských misionárov v Hondurase okradli!

NETKY.SK • 6 August 2014, 06:39 • 2 min
Slovenských misionárov v Hondurase okradli!

HONDURAS - Slovenských misionárov v Hondurase prepadli v júli traja neznámi muži, ktorí ich okradli o peniaze určené na stavbu kaplnky Božieho milosrdenstva v Misijnom centre v Sangrelayi.

slovakia

left justify in out

Slovenských misionárov v Hondurase prepadli v júli traja neznámi muži, ktorí ich okradli o peniaze určené na stavbu kaplnky Božieho milosrdenstva v Misijnom centre v Sangrelayi. Informovala o tom v utorok Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).
      

Útočníci misionárov prepadli krátko po tom, ako peniaze vyzdvihli z banky. Slováci vyviazli z prepadu bez zranení, uviedol v liste opisujúcom útok provinciál lazaristov P. Jaroslav Jaššo, CM.
      

Podľa listu pricestoval P. Stanislav Bindas z Misijného centra v Sangrelayi do mesta San Pedro Sula, aby vyzdvihol na letisku dvoch dobrovoľníkov z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Z banky vyzdvihli peniaze, v prepočte približne 10.000 dolárov, na stavbu kaplnky Božieho milosrdenstva v Misijnom centre v Sangrelayi. Približne tri minúty po odchode z banky ich prepadli a okradli.
      

"Profesionálne nás zablokovali v bočnej uličke, vyskočili traja mafiáni, zbrane v rukách, padol výstrel a pištoľou rozbil pri Stanovi okno a hneď hulákali 'peniaze'. Tak sme im všetko navalili. Školácka chyba, mal som pri sebe pas, 1000 eur, kameru," opisuje incident mladý dobrovoľník Marián Balej.
      

Ukradnuté peniaze boli vyzbierané od rôznych dobrodincov. Vincentínska rodina sa preto obracia na všetkých ľudí dobrej vôle s prosbou o nové milodary na dostavbu kaplnky. Táto pomoc bude následne odoslaná účet misionárov v Hondurase, dodáva Jaššo v liste, ktorý s príslušným číslom účtu zverejnili na webovej stránke Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies