Slovenský rozhlas má schválený rozpočet na rok 2011

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:03 • 2 min
Slovenský rozhlas má schválený rozpočet na rok 2011

Slovenský rozhlas má schválený rozpočet na rok 2011

slovakia

left justify in out

img

Rozhlasová rada schválila na dnešnom zasadnutí návrh rozpočtu Slovenského rozhlasu a programový koncept na rok 2011. Vzhľadom na pripravované spojenie verejnoprávnej televízie a rozhlasu bolo zrejme posledným v tomto zložení. "Slovenský rozhlas má schválený rozpočet na rok 2011, za ktorý hlasovali všetci prítomní členovia rozhlasovej rady," konštatoval po hlasovaní jej predseda Igor Gallo.          Výdavky SRo pre rok 2011 predpokladajú sumu 29,604.915 eura, v tom výdavky na tovary a služby vo výške 15,810.227 eura, výdavky na mzdy a zákonné poistenie 10,202.559 eura, kapitálové výdavky vo výške 1,600.000 eur. V príjmovej časti rozpočtu tvorí podstatnú časť úhrada za službu verejnosti vo výške 22,530.000 eur, príjmy z predaja reklamného času 2,270.400 eur a transfer zo štátneho rozpočtu vo výške 4 milióny eur.       Programový koncept pre rok 2011 plánuje odvysielanie 74.649 hodín na deviatich programových službách verejnoprávneho rozhlasu, sú nimi Rádio Slovensko, Rádio Regina, Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Patria, Radio Slovakia International, Rádio Klasika, Rádio Litera a Rádio Junior. Rada prerokovala a vzala na vedomie aj Obchodnú a marketingovú stratégiu Slovenského rozhlasu pre rok 2011.
"Ten rozpočet je dobrý, je zodpovedne pripravený, je vyrovnaný a stabilizačný, či už rozhlas pôjde ďalej sám alebo v novej štruktúre podľa nového zákona," uviedla pre TASR generálna riaditeľka Miloslava Zemková a dodala: "Sú v ňom isté reštrikčné prvky, mierne reštrikčný je v technickej oblasti. Ale v rámci programu treba povedať, že dodržíme úroveň roku 2010 a sústredíme sa na skvalitnenie programov, čiže nepôjdeme do extenzie, ale do kvality." Zemková si váži skúsenosť, ktorá vyplývala z koexistencie troch orgánov SRo – generálneho riaditeľa, rady a dozornej komisie. Spolupráca podľa nej nebola vždy hladká, bola aj turbulentná, v častokrát tvrdej diskusii sa však vždy dali nájsť riešenia.
Rozhlasová rada (RoRa) ocenila manažérsku prácu generálnej riaditeľky a schválila jej odmenu vo výške trojnásobku mesačnej mzdy. Návrh preložil člen rady Ján Dudra. Zároveň odporučila rada generálnej riaditeľke odmeniť aj tajomníka rady Adama Mozoláka.
"Rozhlasová rada na svojom dnešnom zasadnutí schválila vyrovnaný rozpočet a programový koncept pre rok 2011, čo je dôležitý krok pre ďalšiu činnosť SRo. Pri mojom prvom zvolení za predsedu RoRa som deklaroval, že rada bude predĺženou rukou poslucháčov. Z môjho pohľadu sme to aj dodržali," povedal pre TASR Igor Gallo. "Z postu predsedu si dovolím tvrdiť, že RoRa výrazným spôsobom prispela k tomu, že SRo je dnes v rámci možností fungujúcou inštitúciou. Je to dobrá východisková pozícia do ďalších rokov bez ohľadu na výsledok práve prebiehajúceho legislatívneho procesu," dodal.  


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies