Slovenský pilot v Kanade sa opil do bezvedomia: S lietadlom neodletel a skončil za mrežami

NETKY.SK • 2 Január 2017, 08:27 • 2 min
Slovenský pilot v Kanade sa opil do bezvedomia: S lietadlom neodletel a skončil za mrežami

CALGARY – Polícia z kanadského mesta Calgary vzniesla obvinenie voči slovenskému pilotovi, ktorý sa tak opil, že skolaboval v kokpite lietadla s 99 pasažiermi a piatimi ďalšími členmi posádky na palube.

slovakia

left justify in out

Lietadlo malo naplánované zastávky v kanadských mestách Regina a Winnipeg, a potom malo smerovať do mexického Cancúnu.

 

Podľa polície pilot prišiel na palubu lietadla 737-800 leteckej dopravnej spoločnosti Sunwing Airlines krátko pred siedmou ráno 31. decembra.

 

Personál letiska si všimol, že sa pilot „správal zvláštne predtým, ako v kokpite upadol do bezvedomia,“ povedal novinárom na tlačovej konferencii seržant Paul Stacey.

 

Pilota – 37-ročný Slovák, ktorý je v Kanade na pracovných vízach – zobrali do väzby. Miroslav Gronych bol obvinený z toho, že mal na starosť kontrolu a riadenie lietadla opitý. Podľa polície stratil vedomie tesne predtým, ako malo lietadlo vzlietnuť.

 

Dve hodiny po zatknutí mu spravili test na alkohol a bol viac ako trojnásobne vyšší, ako povolený limit.

 

Seržant Stacey povedal, že niky nezažil takúto situáciu avšak vôbec nie je prekvapený, že sa mu nepodarilo vzlietnuť. „Mohlo sa to celé skončiť katastrofou, avšak šanca, že by pilot veľkej leteckej spoločnosti vzlietol takto opitý je veľmi malá, pretože je na letisku veľa kontrol. Členovia posádky a personál letiska,“ dodal seržant.

 

Hovorkyňa spoločnosti Sunwing Jacqueline Grossman pochválila hlavne posádku, ktorá celú túto situáciu zvládla. Spoločosť vymenila pilota a lietadlo do Cancúnu s oneskorením odštartovalo.

 

Seržant Stacey povedal, že spoločnosť Transport Canada bude celý tento incident vyšetrovať a slovenský pilot bude mať na krku aj ďalšie obvinenia. „Tak skoro si nezalieta,“ povedala seržant Stacey o osude slovenského pilota.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies