Slovenský dom v Soči nakoniec bude: Zaplatia ho Beljajev s Lazarom!

NETKY.SK • 17 Január 2014, 09:14 • 2 min
Slovenský dom v Soči nakoniec bude: Zaplatia ho Beljajev s Lazarom!

BRATISLAVA - Slovensko sa na zimných olympijských hrách v Soči nakoniec bude prezentovať vo vlastnom dome. Denník Hospodárske noviny vo svojom piatkovom vydaní informuje, že po neúspešnej snahe štátu sa príležitosti chopil slovenský súkromník. Priestor na organizáciu celého projektu zaistili majitelia Tatravagónky Alexej Beljajev a Michal Lazar.

slovakia

left justify in out

Podnikatelia podľa periodika využili nadštandardné vzťahy s ruskými železnicami. "Pravdepodobne sa podarí získať rozumný priestor priamo v dopravnom uzle olympijského diania – v novovybudovanej železničnej stanici Adler," cituje denník Alexandra Linczényia, riaditeľa Agentúry Roko, ktorú Beljajev poveril organizáciou Slovenského domu. Akú plochu dostane projekt k dispozícii, ešte podľa Hospodárskych novín nie je známe.

Denník ďalej uvádza, že prezentáciu firiem, krajiny, cestovného ruchu či gastronómie, ktoré sú základnou filozofiou domu, podporí aj Slovenský olympijský výbor (SOV). "O iniciatíve spoločnosti Tatravagónka sme sa dozvedeli pred pár hodinami. Určite ju podporíme a spolupracovať chceme," hovorí generálny sekretár SOV Jozef Liba. To, či súkromný dom dostane aj oficiálny status Slovenského domu v dejisku zimnej olympiády, bude závisieť od konkrétnej ponuky, s ktorou Beljajev príde, dodáva periodikum.

"Aktivita je vítaná. Avšak bez oficiálnej olympijskej značky to nebude mať veľkú váhu a efekt. Olympijská značka je najhodnotnejšia na svete," potvrdil Hospodárskym novinám dôležitosť rozhodovania Jozef Orgonáš, ekonomický analytik prednášajúci na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Na to, aby olympijský dom dostal očakávaný punc a navštívili ho veľké počty fanúšikov, je podľa odborníkov potrebná podpora štátnych organizácií. Bez nej by dom nepriniesol efekt v podobe propagácie krajiny ako takej či jej cestovného ruchu. "V prípade, že to budú organizovať firmy, v popredí bude prezentácia ich aktivít. Prezentácia krajiny bude až na druhej koľaji," dodal Orgonáš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies