Slovensko sa dočkalo nevšedného poďakovania za pomoc

NETKY.SK • 27 September 2021, 6:50 • 2 min
Slovensko sa dočkalo nevšedného poďakovania za pomoc

TCHAJ-PEJ - Taiwan prijal od SR 160 000 dávok vakcíny AstraZeneca, ktoré majú tamojšej vláde pomôcť vysporiadať sa s pandémiou koronavírusu. Krajina nám predtým poslala státisíce rúšok.

slovakia

left justify in out

Na budove mrakodrapu Tchaj-pej 101 v hlavnom meste Taiwanu rozsvietili v sobotu poďakovanie Slovensku za dodávku 160 000 dávok vakcín proti koronavírusu. Informovalo o tom v nedeľu večer na sociálnej sieti Facebook Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

img

 

Dodávka očkovacích látok od spoločnosti AstraZeneca, ktoré tejto ázijskej krajine darovalo Slovensko, dorazila na medzinárodné letisko Taiwan Tchao-jüan pri Tchaj-peji v nedeľu. Za tento dar sa na Facebooku Slovensku poďakovala taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko daruje Taiwanu vakcíny proti COVID-19. Odpláca sa tak za rúška

 

Štátny tajomník slovenského ministerstva hospodárstva Karol Galek v piatok uviedol, že Slovensko chce týmto darom Taiwanu nielen pomôcť, ale sa aj odvďačiť. Pripomenul totiž, že Taiwan daroval Slovensku počas pandémie nového koronavírusu 700 000 rúšok.

 

img

 

Slovensko už darovalo vakcíny proti koronavírusu tiež Čiernej Hore, Ukrajine či susednej Českej republike. O vzájomnej spolupráci v tomto smere hovorila i Zuzana Čaputová. Prezidentka uviedla vo videopríhovore v rámci všeobecnej rozpravy 76. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, že vakcíny musia byť dostupné pre všetkých ľudí na svete. Aj preto bude Slovensko pokračovať v podpore projetku COVAX. Cieľom globálnej iniciatívy je zaručiť spravodlivý prístup k vakcínam.  

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona