Slovensko prehralo s Gréckom, pykáme za nepremenené šance

NETKY.SK • 16 Október 2012, 20:41 • 2 min
Slovensko prehralo s Gréckom, pykáme za nepremenené šance

Slovensko prehralo s Gréckom, pykáme za nepremenené šance - Futbal Slováci si po urputnom boji nevybojovali s Gréckom ani bod. Na domácom ihrisku prehrali 0 1.

slovakia

left justify in out

img

Slováci si po urputnom boji nevybojovali s Gréckom ani bod. Na domácom ihrisku prehrali 0:1.

 
Slovenská futbalová reprezentácia prehrala s Gréckom 0:1 na bratislavských Pasienkoch v jej štvrtom zápase kvalifikácie MS 2014 v Brazílii. Pre výber trénerského tandemu Stanislav Griga a Michal Hipp to bol v tomto roku posledný diel v boji o šampionát, v marci 2013 sa Slováci v G-skupine opäť pred domácim publikom stretnú s Litvou.
      Slováci majú v tabuľke na konte sedem bodov a "prezimujú" na tretej priečke, vedie desaťbodová Bosna a Hercegovina, ktorá vyhrala v utorok doma s Litvou 3:0. Rovnako desať bodov má, s horším skóre ako líder, druhé Grécko.
      Na Pasienkoch sa v daždivom počasí hral veľmi zaujímavý futbal, plná nasadenia a šancí. Keďže Slováci opäť doplatili na neefektívnosť v zakončení, majster Európy z 2004 triumfoval po góle Dimitrisa Salpingidisa v 63. minúte.

      kvalifikácia MS 2014:
      G-skupina:
      Slovensko - Grécko 0:1 (0:0)
      Gól: 63. Salpingidis, ŽK: Sapara, Hološko, Breznaník - Karnezis, Salpingidis, rozhodovali: Collum - Cryans, Drummond (všetci Škót.), 7694 divákov.
      zostavy a striedania:
      SR: Kuciak - Zabavník, Škrtel, Saláta, Breznaník - Pečovský, Kucka (82. Guédé) - Hamšík, Sapara, Stoch (69. Weiss) - Ďuriš (72. Hološko)
      Grécko: Karnezis - Torosidis, Siovas (75. Fotakis), Papastathopoulos, Spyropoulos - Ninis (66. Karagounis), Tziolis, Katsouranis - Salpingidis, Samaras - Gekas (59. Mitroglou)
      Na podmočenom teréne, ktorý neustále kropil mierny dážď, sa začalo bez zbytočných špekulácií. Oba tímy sa striedali v útočných akciách. Ako prví nebezpečne zahrozili hostia, v 5. minúte po rohu vrátený center Kuciak podbehol a odrazenú loptu loboval do opustenej brány Katsouranis, našťastie pre domácich tesne minul. Aj ďalší nebezpečnejší okamih patril Grékom, v 11. minúte center Ninisa hlavou neupratal do brány Siovas. Potom sa prezentovali aktivitou Sapara a Stoch, no gól mohli domáci dosiahnuť v 21. minúte, keď Gréci peknú kombináciu Slovákov z pravej strany odvrátili na roh, po ktorom Saparovu strelu na bližšiu žrď na ďalší roh odvrátil Samaras. Solídne zaplnené Pasienky mohol rozjasať v 27. minúte Hamšík, ktorý sa nádejne pokúsil o obstrel, no jeho pokus šiel mimo, rovnako ako pokus Kucku. Hra sa v týchto fázach prelievala neustále z jednej strany na druhú, no obranné formácie boli pozorné a čisté šance sa nerodili. Snaha Grékov sa mohla vyplatiť v 36. minúte, keď centroval Torosidis na pokrytého Gekasa a ten z prvej strieľal mimo, a o chvíľu prišlo opäť z pravej strany pekné prestrčenie Salpingidisa na Katsouranisa, ten z uhla tvrdo vypálil tesne nad Kuciakovu bránu. Záver však patril domácim, v 38. minúte Pečovský založil peknú akciu, po narážačke prihral Hamšíkovi, ale ten rozvlnil len bočnú sieť. O pár minút si Breznaník narazil s Hamšíkom, brankár jeho pokus vyrazil pred Hamšíka, ktorého strela preletela popri bránkovej čiare. Slováci pritlačili, ale bez gólového efektu.
      Okamžite po návrate z kabín zahrozili hostia, Spyropoulosov center hlavou nedostal do siete Salpingidis. Sapara odpovedal strelou z priameho kopu z 18 metrov, grécky múr odvrátil na roh, po ktorom Škrtelom nadvihnutú loptu nedočiahol na zadnej žrdi v páde Hamšík. Vzápätí v hustnúcom daždi prišiel prvý nebezpečný výpad Zabavníka, ktorého spätný center tvrdo, ale veľmi nepresne trafil Kucka. V 57. minúte tvrdo strieľal Breznaník, jeho projektil s námahou na dvakrát zlikvidoval Karnezis. O dve minútky sa zrodila dovtedy najkrajšia akcia Slovákov, jednoduchú kolmicu vyslal Pečovský na Hamšíka, jeho zakončenie ale zmaril dobrým zákrokom gólman na roh. V 62. minúte mohol dať gól opäť Hamšík, ktorého prudkým centrom našiel na hranici malého vápna Sapara, no stredopoliar Neapolu tesne minul. A tak z následnej útočnej akcie napokon prekvapivo zahrmelo na druhej strane. Prvý center hostí ešte odvrátil Saláta, druhý z kopačky Katsouranisa ale už našiel v päťke nohu nepokrytého Salpingidisa, ktorý otvoril skóre. Grékom zachutilo a rovnaký hráč mohol o chvíľku v sklze zvýšiť po centri Spyropoulosa, no chýbali centimetre. Vyrovnať mohol po akcii so striedajúcim Weissom v 81. minúte Breznaník, ale jeho strelu z uhla opäť vyrazil grécky brankár. Ten istý slovenský hráč v 88. minúte tvrdou ranou napálil z vonkajšej strany len spojnicu brány hostí. Domáci v záverečnom nápore už nič nezmenili na výsledku a tak hostia na radosť ich zaplneného sektoru fanúšikov v Bratislave získali dôležitú výhru.
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies