Fico si bol istý Marianom Kočnerom, že pred vyšetrovateľmi nezačne rozprávať

NETKY.SK • 26 Október 2021, 21:29 • 2 min
Fico si bol istý Marianom Kočnerom, že pred vyšetrovateľmi nezačne rozprávať

BRATISLAVA – Marianovi Kočnerovi mali prasknúť nervy a chcel začať spolupracovať s vyšetrovateľmi. Robert Fico na ďalšej uniknutej nahrávke tvrdí, že to vybaví.

slovakia

left justify in out

Iba deň po tom, ako sa na verejnosť dostala časť videonahrávky z poľovníckej chaty Miroslava Bödöra, ktorá zachytáva predsedu Smeru-SD Roberta Fica, syna exšéfa polície Tibora Gašpara a advokáta Pavla Gašpara v jednej osobe, a obhajcu Mariana Kočnera Mareka Paru, sa do médií dostalo pokračovanie ich rozhovorov.

 

Kočner chcel začať spolupracovať

Ako dnes informoval Denník N, Fico počas júla tohto roka diskutoval s jedným z advokátov Norberta Bödöra Pavlom Gašparom. Nitriansky oligarcha je obvinený v kauzách DobytkárOčistec a už vyše roka je vyšetrovaný za mrežami. Čelí obvineniam z rozsiahlej korupcie a zo založenia zločineckej skupiny spolu s bývalými špičkami polície.  

 

Na dnešnom prepise záznamu diskutuje Pavol Gašpar s Robertom Ficom o odsúdenom Kočnerovi za  falšovanie zmeniek televízie Markíza a hlavnom podozrivom z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

 

img

 

„Kočner zostal strašne vyrušený, až tak, že Malík (zatiaľ sa nevie, o koho ide pozn. red.) musel za ním ho ísť ukľudniť. Lebo neviem, či v novinách alebo kde to bolo, teraz mal mladý Kaliňák také video. Mne osobne sa to video ináč veľmi ľúbilo, ale porovnal ho tam, porovnal Makóa s Kočnerom,“ vysvetľuje Pavol Gašpar lídrovi Smeru. 

 

Súvisiaci článok: Vyšetrovateľ NAKA podal v súvislosti s únikom nahrávok Gorily 2 trestné oznámenie!

 

Vyhlásenie mladého Kaliňáka

Advokát a syn Tibora Gašpara zároveň Fica informoval, že videonahrávka podpredsedu strany Erika Kaliňáka Kočnera veľmi urazila. „Jeho sa to nejak extrémne dotklo. Až takým štýlom, že už pomaly išiel, že on ide spolupracovať. Vyhrážal sa tam hlavne vo vzťahu k staršiemu Kaliňákovi,“ povedal Gašpar. „Áno, musím mu povedať, že nech to nerobí,“ povedal Fico Gašparovi. 

 

Advokát ho ďalej upozornil na prísne podmienky platné v nápravnom zariadení, kde sa Kočner nachádza. Priblížil mu nehostinný režim, prázdnu celu a kameru, ktorá jeho vchod monitoruje 24/7. Objasnil mu tiež, že má absolútny zákaz návštev vrátane jeho rodiny či telefonátov. 

 

img

 

Gašpar Fica tiež informoval, že Kočner môže v úplnej izolácii hovoriť iba so svojím obhajcom. „A dostáva, dávajú mu médiá, aj to mu podľa mňa z novín vyberajú len to, kde sa vie rovno naštartovať. Čiže extrémne ho hecujú, aby ho ovplyvnili,“ povedal. Fico na slová, že by Kočner mohol začať spolupracovať s vyšetrovateľmi, odvetil, že to hneď vyrieši. „Dobre, dobre, hneď to vyriešime. Akože ja zavolám s kamarátmi, nemám telefón, poviem mu,“ zareagoval Fico. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Advokát Para reaguje na zverejnené videá: Je zarážajúce, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici!

 

Fico dourážal takáčovcov

V rozhovore sa tiež povenovali starostiam ďalších obvinených. „A to isté mi teraz v Leopoldove hovorí od takáčovcov, čo sú Vidašič, aj od Kudličku takí chalani, že vy ste ho pomenovali na tlačovke nejakej, že mafián. Mafián Kudlička, že tiež bol na to extrémne precitlivený,“ ozrejmil Gašpar Ficovi. Ten na to zareagoval slovami, že ich nepozná, ale stačí povedať. 

 

Fico na tlačových besedách často spomína šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku najmä v spojitosti s obvineným bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom, ktorému sa okrem iného kladie za vinu aj to, že ho nechal prepustiť na slobodu. Zároveň Gašparovi sľúbil, že bude vo vyjadrovaní na ich adresu o niečo zmierlivejší.  

 

„Musíme to ukľudňovať zase tam, kde netreba otvárať fronty… Nikto nemá záujem robiť zle, toto vyriešime bez akýchkoľvek problémov,“ sľúbil Fico.

 

Prečítajte si tiež: Polícia má pravdepodobne k dispozícii Gorilu 2! Na záberoch nechýba Fico či Kaliňák

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies