Slovensko bude stavať elektráreň v Jakarte.

NETKY.SK • 11 December 2012, 08:21 • 2 min
Slovensko bude stavať elektráreň v Jakarte.

Slovensko bude stavať elektráreň v Jakarte. Svet Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský otvorí v indonézskej Jakarte už 7.

slovakia

left justify in out

img

Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský otvorí v indonézskej Jakarte už 7. slovensko-indonézske obchodné fórum. Cieľom pracovnej cesty do Indonézskej republiky je hľadanie ďalších možností rozvoja vzájomnej ekonomickej a obchodnej spolupráce s akcentom na sektor energetiky. K tomu by malo prispieť aj otvorenie zastúpenia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v Jakarte. 

Slovensko – indonézske obchodné fórum je okrem prezentácie slovenských a indonézskych energetických spoločnosti zamerané na hľadanie spolupráce v oblasti energetickej bezpečnosti. „Zvyšovanie energetickej bezpečnosti Slovenska patrí medzi hlavné strategické ciele programového vyhlásenia vlády, ako aj pripravovanej energetickej politiky Slovenskej republiky. Na ich dosiahnutie boli stanovené priority, ako sú napr. diverzifikácia energetických zdrojov a prepravných trás, zvyšovanie jadrovej bezpečnosti a zvyšovanie podielu využívania obnoviteľných zdrojov energie. Všetky opatrenia sa však musia realizovať s prihliadnutím na ochranu spotrebiteľa i životného prostredia, aby bola zabezpečená trvalo-udržateľná energetika i ekonomika Slovenska“, pripomenul v tejto súvislosti minister T. Malatinský. Na fóre sa očakáva podpis viacerých zmluvných dokumentov, osobitne obchodnej dohody na výstavbu vodnej elektrárne 2x60 MW na ostrove Batam medzi slovenskou firmou Istroenergo Levice a indonézskym partnerom a memoranda o porozumení týkajúceho sa výstavby elektrárne 2x300 MW vrátane rozvodnej siete. Projekt zabezpečí prepojenie elektrickej siete medzi indonézskym ostrovom Batam a Singapurom. 

Šéf slovenského rezortu hospodárstva bude diskutovať o možnostiach lepšej spolupráce s ministrom – koordinátorom pre ekonomické záležitosti Indonézie Hatta Rajasom. „Slovensko má trvalý záujem na pokračovaní štandardných, partnerských a transparentných bilaterálnych vzťahov s Indonéziou a je pripravené spolupracovať aj v oblasti energetického sektora. Tu by som zdôraznil predovšetkým oblasti výstavby elektrární, ťažobného priemyslu a jadrovej energetiky. Treba však podporiť rokovania slovenských a indonézskych obchodných partnerov i pri ďalších významných spoločných aktivitách v energetike ako je napríklad ťažba uhlia“, povedal minister T. Malatinský. Naplánované sú aj stretnutia s predstaviteľmi Indonézskej voľnej obchodnej zóny na Batame, ako aj so zástupcami priemyselnej skupiny Kabil Industrial Estate. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies