Keď nebojuje v klietke, učí malé deti plávať: Je to moja vášeň a posadnutosť

NETKY.SK • 4 September 2023, 18:00 • 2 min
Keď nebojuje v klietke, učí malé deti plávať: Je to moja vášeň a posadnutosť

Holandská bojovníčka Benita van Rooij má pred sebou premiéru v MMA pod profesionálnymi pravidlami. Doposiaľ zbierala skúsenosti na amatérskej scéne, kde kosila jednu súperku za druhou.

slovakia

left justify in out

Svoj debut v profi si odbije v organizácii RFA, kde ju bude čakať Amina Mukhamed. Ich vzájomný stret prebehne túto sobotu v Považskej Bystrici. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach
Predpredaj.sk a Ticketportal.sk
Šport je jej celý život. Holandská sympaťáčka sa venuje športu už odjakživa a nech už šlo o akúkoľvek pohybovú aktivitu, vždy sa v nej našla. Najviac ju ale zaujali bojové umenia, ktoré sa okamžite stali jej srdcovou záležitosťou. „Po jednom tréningu som sa do tohto športu okamžite zamilovala. Naozaj sa mi to páči, je to moja vášeň a posadnutosť. Vždy si z toho odnášam veľa,“ popísala svoj vzťah k bojovým umeniam.

Okrem nich sa však venuje iným odvetviam a aj keď je prepojenie medzi oboma športmi len minimálne, blízky vzťah má aj k plávaniu. „Celý svoj život zasväcujem športu, hlavu mám nastavenú stále na šport a tréning. Popri MMA tiež pracujem ako učiteľka plávania. Veľmi rada učím deti nové veci,“ prezradila o sebe van Rooij. Som pripravená na všetko Teraz má Benita pred sebou skvelú príležitosť naplno zužitkovať svoju prípravu a pripísať si prvé zelené políčko medzi profesionálkami. V ceste jej bude stáť Amina Mukhamed, ktorá si naposledy v tesnom zápase poradila s Veronikou Zajícovou.

Benita si ale ťažkú hlavu z toho nerobí: „Ak mám byť úprimná, nikdy sa nepozerám na videozáznam mojich súperiek. Mám na to svoj tím a trénerov. Úplne im dôverujem a oni vymyslia plán.“ O Mukhamed teda holandská bojovníčka veľa informácií nemá. Vzhľadom na to, že ukrajinsko - česká bojovníčka sa pred vstupom do MMA naplno venovala zápaseniu, van Rooij počíta s rýchlym takedownom. „Viem, že má zápasnícku minulosť. Som pripravená na všetko,“ povedala odhodlaná Holanďanka. Tá má oproti súperke jednu veľkú nevýhodu, keďže narozdiel od Mukhamed ešte nikdy nemala zápas medzi profesionálkami. Benita si to uvedomuje, no nemyslí si, že to bude rozhodujúci faktor zápasu. „Je pravda, že je to moja premiéra. Mala som však nejaké amatérske zápasy a som veľmi šťastná, že to teraz príde,“ povedala van Rooij, ktorú čaká jej debut túto sobotu 9. septembra na RFA 12. Celý turnaj môžete sledovať aj cez platformu PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
RFA Martin Solčan
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies