Slovenskí umelci vystúpia na tradičnom Opernom plese vo Viedni

NETKY.SK • 12 Január 2018, 06:43 • 2 min
Slovenskí umelci vystúpia na tradičnom Opernom plese vo Viedni

VIEDEŇ - Už o necelý mesiac - 8. februára - zažije Viedeň tradičný vrchol plesovej sezóny - Operný ples vo Viedenskej štátnej opere za účasti približne 5000 hostí, medzi ktorými by tentoraz nemal chýbať ani nový rakúsky spolkový kancelár Sebastian Kurz.

slovakia

left justify in out

Ako prezradili vo štvrtok organizátori, ani tentoraz nebude chýbať veľkolepá kvetinová výzdoba opierajúca sa v tomto roku o motívy Mozartovej Figarovej svadby.

Zatiaľ nevedno, kto bude tradičným mediálnym "ťahákom" plesu, o ktorého prítomnosť sa postará - ako v uplynulých ročníkoch - podnikateľ v oblasti stavebníctva Richard Lugner. Identitu "hviezdy" plesu by sa široká verejnosť mala dozvedieť v priebehu budúceho týždňa.

 

Vlani žiarila vo Viedni americká herečka Goldie Hawnová. Naopak, mená niektorých umelcov, ktorí sa postarajú o slávnostný kultúrny program večera, sú už známe. Popri domácej sopranistke Daniele Fallyovej bude medzi nimi aj slovenský tenorista Pavol Bršlík, ktorý používa na medzinárodnej scéne priezvisko Breslik.

 

O ďalšiu slovenskú účasť v radoch vystupujúcich umelcov sa postará v spoločnosti kolegov-sólistov baletného súboru Viedenskej štátnej opery Roman Lazík, ktorého len nedávno mohli vidieť diváci na celom svete vďaka vystúpeniu počas Novoročného koncertu Viedenských filharmonikov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies