Slovenskí policajti prekazili obchod so zbraňami dvom Dánom

NETKY.SK • 16 November 2018, 15:44 • 2 min
Slovenskí policajti prekazili obchod so zbraňami dvom Dánom

BRATISLAVA - Národná protizločinecká jednotka prostredníctvom medzinárodnej spolupráce dosiahla zadržanie dvoch občanov Dánska, ktorí sa podieľali na nákupe nelegálnych zbraní zo Slovenska. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Národná protizločinecká jednotka NAKA PPZ spoločnou prácou s políciou Dánskeho kráľovstva s využitím inštitútov medzinárodnej spolupráce prostredníctvom Europolu a Eurojustu dosiahla, že dánska polícia dňa 7. novembra 2018 zadržala dvoch občanov Dánska, ktorí sa podieľali na nákupe nelegálnych zbraní zo Slovenskej republiky," vysvetlili policajti.

 

Ako ďalej informovali, obaja občania Dánska sú v súčasnosti vyšetrovaní vo vyšetrovacej väzbe. "V Dánsku im za trestný čin nelegálneho držania zbrane hrozí trest odňatia slobody s hornou hranicou 6 rokov," uviedli.

 

Dodávajú, že za obdobný trestný čin na Slovensku hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Policajti tiež informovali, že vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nie je možné v súčasnosti oznámiť žiadne konkrétne skutočnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies