ÚVZ zverejnil upravený zoznam rizikových krajín

NETKY.SK • 22 December 2021, 18:04 • 2 min
ÚVZ zverejnil upravený zoznam rizikových krajín

BRATISLAVA – V zozname rizikových krajín, ktorý stanovili pre variant omikron nového koronavírusu, po novom nebudú Seychely, Izrael a Hongkong. Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Zmeny sú účinné od štvrtka (23. 12.). Zoznam prehodnotili na základe nových údajov.

slovakia

left justify in out

Domáca izolácia bez ohľadu na očkovanie sa po novom podľa ÚVZ nariaďuje po príchode na Slovensko z Juhoafrickej republiky, Botswany, Namíbie, Lesotha, Eswatini, Mozambiku a Zimbabwe.

 

img

 

Karanténa sa v prípade bezpríznakového priebehu končí bez absolvovania testu dovŕšením 14. dňa po vstupe na Slovensko. V prípade testovania sa karanténa končí po obdržaní dvoch negatívnych výsledkov PCR testu, pričom prvý test je možné absolvovať najskôr prvý deň po príchode a druhý na ôsmy deň po príchode. Deti do 12 rokov a dvoch mesiacov veku sa nemusia testovať, ich karanténa končí zároveň s ostatnými osobami v spoločnej domácnosti. Tieto lehoty platia podľa ÚVZ iba v prípade, ak sa u osôb neobjavia žiadne príznaky ochorenia COVID-19.

 

Možno vás zaujme: Prehľad nových opatrení počas Vianoc a po Novom roku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies