V premiére komédie Lá-á-á-ska sa divákom predstaví M. Majerský

NETKY.SK • 19 Január 2023, 17:00 • 2 min
V premiére komédie Lá-á-á-ska sa divákom predstaví M. Majerský

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi pripravilo premiéru komédie Murraya Schisgala Lá-á-á-ska. Hovorkyňa divadla Veronika Fitzeková uviedla, že ide o najúspešnejšiu hru amerického dramatika a diváci ju môžu vidieť v piatok 20. januára o 19. hodine.

slovakia

left justify in out

"Ironická tragikomédia od svojej svetovej premiéry v Londýne v roku 1963 nikdy natrvalo nezmizla zo svetového divadelného repertoáru. Sám autor, ktorý zomrel v roku 2020, povedal, že je predovšetkým satirou na pomerne zneužívané slovo, ktoré vyjadruje lásku," uviedla hovorkyňa.

 

img

 

Postavu manipulátora Milta stvárňuje Marek Majerský a podľa neho sa majú diváci na čo tešiť. "Keďže ide o nezvyčajne prepletený ľúbostný trojuholník, myslím si, že ich bude veľmi milo a úsmevne prekvapovať autor, hlavne prostredníctvom slovnej ekvilibristiky postáv Ellen, Harryho a Milta. S veľkou iróniou a niekedy až sarkasticky pomenúva a hyperbolizuje modelové vzťahové situácie medzi mužom a ženou. Napríklad, aký je medzi nimi rozdiel v období zaslepenej zidealizovanej zamilovanosti, a aký zase v niekoľkoročnom všednom manželstve," priblížil Majerský, po boku ktorého sa v inscenácii objaví Denisa Macalová Ďuratná ako Ellen a Mikuláš Macala ako Harry.

 

Predstavenie, ktoré preložil Miloš Ruppeldt, pre Spišské divadlo naštudoval režisér Michal Spišák a hudbu zložil Slavo Solovic. Dramaturgom predstavenia je Michal Babiak, scénu a kostýmy navrhli bratia Jaroslav a Miroslav Daubravovci. Komédia Lá-á-á-ska je v aktuálnej 32. divadelnej sezóne Spišského divadla zatiaľ štvrtou premiérou. Od septembra uviedlo SD drámu Pani Bovaryová, komédiu Všetko o ženách a komornú hru Kontrakt. "V nasledujúcich mesiacoch pripravujeme Rozprávky z krivého zrkadla, a tiež komédie Klub hypochondrov a Meno. Sezónu v júni uzavrieme inscenáciou Kubo, v ktorej sa ako hosťujúci herec predstaví Marián Labuda ml.," uzatvára Fitzeková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies