Slovenskí futbalisti zdolali Čiernu Horu, Kozák: Bol to zdatný súper!

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 06:30 • 2 min
Slovenskí futbalisti zdolali Čiernu Horu, Kozák: Bol to zdatný súper!

SENEC - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Senci nad výberom Čiernej Hory 2:0 (1:0).

slovakia

left justify in out

Prvý gól strelil v nadstavenom čase úvodného dejstva Vladimír Weiss, ktorého strelu zo značky pokutového kopu zlikvidoval Polekšič, no jeho následná dorážka už skončila v sieti. "Poisťovací" druhý gól pridal v 86. min Erik Jendrišek po akcii ďalšieho striedajúceho hráča Róberta Maka. 

 

Po marcovom víťazstve v Netanyi nad domácim Izraelom (3:1) si zverenci trénera Jána Kozáka pripísali druhý úspešný zápis a zatiaľ sú v tomto kalendárnom roku stopercentní. Najbližšie sa futbalisti Slovenska predstavia v pondelok 26. mája o 16.00 h SELČ v Petrohrade proti účastníkovi MS 2014 v Brazílii - Rusku. 

Výsledok - piatok: 
Slovensko - Čierna Hora 2:0 (1:0) 
Góly: 45.+ Weiss, 86. Jendrišek, ŽK: 45.+ Vukčevič, 52. Jankovič, 68. Božovič (všetci Č. Hora), rozhodovali: Frankowski - Rostowski, Listkiewicz (všetci Poľ.), 2587 divákov 

Zostavy: 
Slovensko: Dúbravka (46. Ján Novota) - Pekarík, Gyömbér, J. Ďurica, Čikoš - Pečovský (90.+ Pavol Farkaš), Guédé - Šesták (46. Mak), Weiss (70. E. Sabo), Stoch (70. Jendrišek) - A. Nemec (46. Sylvestr) 
Čierna Hora: Polekšič - Zverotič, Baša (46. Tomaševič), Simič, Balič (67. L. Djordjevič) - Jankovič (61. Nikač), Vukčevič - Vešovič (85. M. Jovanovič), Bakič (51. Boškovič), Božovič - Jovetič (88. Zorič) 
 

Slováci s avizovanými dvoma debutantmi v základnej zostave Dúbravkom a Čikošom začali aktívnejšie a mali loptu viac na kopačkách. V 11. min odzbrojil Weiss čisto v strede poľa Bakiča, vysunul Stocha, ale jeho oblúčik skončil nad bránkou hostí. Stredopoliar gréckeho tímu PAOK Solún o sedem minút už mieril presnejšie a ľavačkou prudko vyskúšal pozornosť Polekšiča. Čiernohorci sa postupne osmelili a dostali do zápasu. Jovetičov pokus bol zblokovaný a Božovič mieril nepresne. V 28. min vyhlavičkoval Gyömbér z vlastnej päťky, keď Dúbravka predtým vyboxoval center a vybehol z bránky. Zvýšené úsilie hosťujúceho mužstva nenaplnil Zverotič, ktorý mieril veľmi nepresne. Keď sa zdalo, že mužstvá odídu do kabín za nerozhodného stavu, prišiel gól v čiernohorskej sieti. Po štandardke Stocha videl poľský arbiter Frankowski hru rukou v šestnástke u jedného z hosťujúcich hráčov a nariadil pokutový kop. Weiss síce z "bieleho bodu" neprekonal Polekšiča, jeho následná dorážka však skončila v sieti hostí - 1:0. Šikovný stredopoliar SR si pripísal tretí gól v najcennejšom drese. 

 

Po zmene strán vybehli v slovenskom drese na trávnik traja noví hráči a jeden z nich Mak vypálil v 47. min tesne vedľa. Následne pekne prenikol po ľavej strane Sylvestr, bol z toho roh. Po peknom uvoľnení odpovedala najväčšia hviezda Čiernohorcov Jovetič, útočník Manchestru City však tesne minul bránku Novotu. Domáci sa potom pokúšali o strely z diaľky, no Weiss, Guédé a Jendrišek nepridali druhý gól. Nebezpečenstvo od Čiernohorcov hrozilo najmä od Jovetiča. V 86. min však prenikol Mak, krížom cez päťku ideálne prihral Jendrišekovi a ten už nemal problém skórovať do odkrytej bránky - 2:0. 

Hlasy: 

Kozák: "Č. Hora bol zdatný súper, musíme hrať takéto zápasy"

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie bol po piatkovom medzištátnom zápase jeho zverencov proti Čiernohorcom spokojný s dosiahnutým výsledkom. Národný tím SR zvíťazil v Senci nad balkánskym súperom 2:0, keď góly dosiahli Vladimír Weiss a Erik Jendrišek. "Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Prvý polčas bol opatrný z oboch strán. Obe mužstvá hrali zo zabezpečenej obrany. Začali sme dobre, ale v druhej polovici prvého polčasu sme už tak zodpovedne nepristupovali k hráčom súpera, ktorí ukázali svoju kvalitu. Očakával som, že v druhom polčase sa to viac otvorí a vyskytnú sa nám príležitosti na protiútoky. Preto som tam aj nasadil typy hráčov vhodné na brejky Maka a Sylvestra. V závere sa tempo vystupňovalo, pretože na trávniku už bolo viac priestoru. Proti Čiernohorcom nebolo jednoduché hrať, lebo majú prepracovanú defenzívu. Je však potrebné absolvovať takéto zápasy, Čierna Hora má kvalitu," zhodnotil stretnutie pri Slnečných jazerách kouč SR.  


Ján Ďurica (kapitán SR): "Myslím si, že všetky balkánske tímy sú veľmi nebezpečné. Dôležité je víťazstvo a dobrá hra. Dúfam, že takto budeme pokračovať ďalej. Rusko však bude úplne iný súper. Som spokojný, že sme nedostali gól. Čakal som, že na nás súper po zmene strán vybehne, ale splnili sme to, čo nám naordinoval tréner. Teším sa na zápas s Rusmi, bude to kvalitný duel, keďže jeho hráči bojujú o miestenky v kádri na MS." 

Erik Sabo (stredopoliar SR): "Pre striedajúceho hráča je vždy ťažšie nabiehať do duelu. Prvé minúty som sa potreboval 'rozťukať', niečo som aj pokazil, ale potom to bolo dobré. Verím, že som splnil pokyny trénera. Čierna Hora bola smerom dopredu dobrá, ale nevracali sa dozadu a my sme to v závere využívali." 

Peter Pekarík (obranca SR): "Odohrali sme proti Čiernej Hore veľmi zodpovedný a poctivý zápas. Prvých dvadsať minút sme mali absolútne pod kontrolou. Potom prišla naša slabšia fáza a súper sa vrátil do duelu. Veľmi nám pomohol gól v závere prvého polčasu. Po zmene strán sme to kontrolovali, pri dvoch strelách súpera nás výborne podržal Jano Novota. Čierna Hora musela otvoriť hru a my sme mali rýchle krídla, čo sme využívali na šance a pridali druhý gól. Zvíťazili sme zaslúžene." 

Stanislav Šesták (stredopoliar SR): "Vstup do zápasu bol v poriadku, ale po 25. min sme sa nejako stiahli a nechali súperovi veľa priestoru. Nepustili sme ich do vyloženej šance, ale chýbala nám lopta dopredu, len sme ich odkopávali preč. Gól do šatne stále pomôže, ani sme nevedeli, za čo rozhodca odpískal penaltu, ale vravel nám, že za ruku." 

 

Kozák dal v dueli proti 54. tímu rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) priestor až štyrom novicom. V bránke odchytali po jednom polčase Martin Dúbravka a Ján Novota, celý zápas absolvoval na poste ľavého obrancu Erik Čikoš a záverečných 20 minút strávil na trávniku aj stredopoliar Spartaka Trnava Erik Sabo. "Nerád by som sa vyjadroval len k nováčikom, k nim sa vrátim po celom dvojzápase. Brankári pôsobili dobrým dojmom," uviedol Ján Kozák, ktorého zverencov čaká ďalší súboj už v pondelok 26. mája, keď od 16.00 h SELČ nastúpia v Petrohrade proti domácim Rusom. 

 

Duel v Senci sledovalo len 2587 divákov. "Stretnutiu chýbala atmosféra, myslím si, že hráči by sa určite viac dostali do stretnutia, keby bola lepšia kulisa. V pondelok nás čaká Rusko. Teším sa na tento duel, ktorý nás dostatočne preverí. Do Ruska cestujú všetci hráči, už sa k nám pripojil aj Saláta, priamo v Petrohrade sa k nám pridajú aj Mucha a Hubočan," uzavrel Ján Kozák.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies