Slovenské televízie a rádia dostávajú pokuty jednu za druhou

NETKY.SK • 21 December 2017, 07:10 • 2 min
Slovenské televízie a rádia dostávajú pokuty jednu za druhou

BRATISLAVA – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) opakovane pokutovala verejno-právnu televíziu RTVS za reportáž Truc akcia? v televíznom programe Reportéri. Ide tak už o druhú pokutu vo veľmi krátkom čase.

slovakia

left justify in out

RVR má podozrenie, že vo verejno-právnej televízii porušili zákon v otázke všestrannosti informácií a názorovej plurality. Ide tak už o druhú sankciu v priebehu pár mesiacov. Reportáž s tenistkou Hantuchovou ich vyšla veľmi draho.

 

Stalo sa tak ešte na konci mája, keď slovenská športová osobnosť počas tlačovej konferencie propagovala svoje podnikanie so zdravými cukríkmi. Dokonca to pobúrilo aj samotných divákov, ktorí sa sťažovali na vysielanie Gólov – bodov – sekúnd na Jednotke 29. mája, kde sa objavila značka tenistky D-One. V krátkej reportáži tenistka krstila svoj výrobok s moderátorom „Sajfom“ Cifrom. Moderátorka športového spravodajstva Jarmila Lajčáková-Hargašová oznámila divákom, že chvíle počas regenerácie zranenia si kráti aj podnikaním so zdravým doplnkom stravy. Slovenská televízia bola vtedy pokutovaná vo výške až 4 000 eur pre nepovolenú reklamu vo vysielaní.

 

RVR si posvietilo aj na televíziu JOJ, pretože rade nedoručila záznamy vysielania program, ktoré musia byť sprevádzané hlasovým komentovaním pre nevidiacich, ktoré boli odvysielali ešte vo februári 2013. Televízia tak musí zaplatiť 6 638 eur.

 

Ani Rádio Kiss sa nevyhlo finančnej sankcii. To neposlalo rade štatistiku o podiele slovenských pesničiek vo vysielaní. Budú tak musieť zaplatiť 99 eur. Takýmto istým spôsobom pochybili aj v Rádiu Frontinus.

 

Ani televízia Markíza neostala bez povšimnutia. Tí budú musieť zaplatiť pokutu za to, že pri niektorých seriáloch neboli titulky pre sluchovo postihnutých zosynchronizované so zvukom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies