Slovenské hádzanárky čaká zápas o všetko, Dubajová: Na Srbky určite máme

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:47 • 2 min
Slovenské hádzanárky čaká zápas o všetko, Dubajová: Na Srbky určite máme

OSIJEK - Cesta do Záhrebu alebo domov. Slovenské hádzanárky čaká v piatok zápas o prežitie na ME v Maďarsku a Chorvátsku. V Osijeku nastúpia o 20.15 h na záverečný duel základnej D-skupiny šampionátu proti Srbsku. Úspešnejší tím si zabezpečí postup do štvrťfinálovej skupiny v Záhrebe, pre ten druhý sa turnaj skončí. Slovenkám stačí vďaka lepšiemu skóre aj nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

"Bude to boj," je si vedomý tréner slovenskej ekipy Dušan Poloz, ktorý sa na prípadný zisk jedného bodu rozhodne nespolieha. "Na remízu sa v hádzanej nikdy nedá hrať. My musíme jednoznačne hrať na víťazstvo. Ale bude to nesmierne ťažký súper a bude to tvrdé. Dievčatá sa v zápase s Čiernou Horou už potápali, no zdvihli sa a zachránili jedna druhú, čo bol veľmi dôležitý moment po psychickej stránke. Odchádzali sme zo zápasu s dobrým pocitom a to je pred piatkom to najdôležitejšie," vrátil sa ešte k vydarenému výkonu z druhého polčasu stretnutia proti obhajkyniam titulu.

 

Jedna z kapitánok tímu Lýdia Jakubisová tímu verí. "Stačí nám remíza, ale určite na to nebudeme hrať. Chceme zahrať aspoň tak ako druhý polčas proti Čiernej Hore," načrtla cestu k úspechu legionárka z nemeckého Thüringenu. Pomôcť čo najviac tímu chce aj ďalšia líderka Katarína Dubajová: "V piatok nás čaká vyvrcholenie. Nemôžeme ísť do stretnutia s tým, že nám stačí remíza. Ja ten zápas idem vyhrať a myslím, že aj každá jedna z nás. Na Srbky určite máme. Remízu teda neberiem, iba výhru. Je to ale ťažký súper, takisto ako boli Francúzky, či Čierna Hora. Ja verím, že tréner opäť zvolí správnu taktiku, ktorá bude na ne platiť. A my ju musíme splniť..." 

 

Poloz vo štvrtok od rána pripravoval tím na najdôležitejší deň v základnej skupine. "Opäť sa zameriam na to, čo konkrétne ešte zlepšiť v našej hre, napríklad v presilovkách," vysvetlil. Bezprostredne po zápase s Čiernou Horou hovoril aj o zmenách na súpiske. Do hry by tak proti Srbsku mala zasiahnuť minimálne jedna z dvojice Simona Súlovská, Selma Blažeková. Brankárka a krídelníčka dva doterajšie súboje spoluhráčok sledovali iba z tribúny, keďže sa nezmestili na 16-členný oficiálny zoznam hráčok. Každý tím v ňom počas turnaja môže urobiť tri zmeny. "Určite nejaká zmena nastane," potvrdil Poloz. 

 

Vicemajsterky sveta z vlaňajška Srbky v prvom zápase na šampionáte prehrali s Čiernou Horou 19:22, v druhom už výrazne zakopli s Francúzskom (16:27) a postarali sa aj o negatívny rekord ženských ME. V prvom polčase totiž strelili iba tri góly, čo je najmenej v histórii kontinentálnych šampionátov. Doterajší "rekord" s piatimi gólmi sa zrodil dvakrát - v súboji Holandska s Maďarskom 5:12 na ME v roku 1998 a o desať rokov neskôr v dueli Ruska so Švédskom 5:8. Kouč Srbiek Saša Boškovič pripisuje matný výkon aj zdravotným problémom viacerých hráčok, ktoré tím sprevádzajú už od prípravného obdobia. "Ani raz som v príprave nemal na tréningu k dispozícii kompletné družstvo. Hráčky sú naozaj vyčerpané...," povedal v Osijeku pre akreditované médiá.

 

Isté je, že úspešnejší tím z piatkového duelu Slovenska a Srbska si do štvrťfinálovej skupiny v Záhrebe nezoberie ani bod, do tabuľky sa mu pripíšu prehry s Francúzskom i Čiernou Horou. Na postupujúceho čakajú ďalšie tri zápasy, z dvoch šesťčlenných skupín potom vzídu semifinalisti ME.

D-skupina, 3. kolo - piatok 12. decembra:
18.00 h: Čierna Hora - Francúzsko 
20.15 h: Srbsko - SLOVENSKO 

Tabuľka D-skupiny:
1. Francúzsko       2  2  0  0  48:34  4*
2. Čierna Hora      2  2  0  0  50:43  4*
3. SLOVENSKO        2  0  0  2  42:49  0
4. Srbsko           2  0  0  2  35:49  0
* - istý postup do ďalšej fázy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies