Slovenské firmy sa môžu na Ukrajine presadiť aj v strojárstve

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:21 • 2 min
Slovenské firmy sa môžu na Ukrajine presadiť aj v strojárstve

Slovenské firmy sa môžu na Ukrajine presadiť aj v strojárstve

slovakia

left justify in out

img

Ukrajina je pre slovenských podnikateľov zaujímavým trhom. "Je to veľký trh a boli by sme radi, keby si slovenské investície nachádzali cestu aj do tohto priestoru," konštatoval pre TASR slovenský šéf rezortu hospodárstva Juraj Miškov.
Investori majú podľa ministra veľké možnosti presadiť sa v strojárskom priemysle či vinohradníctve. "Turistický ruch na Kryme môže byť tiež zaujímavou oblasťou," dodal.
"Myslím si, že neexistuje sektor, kde by nemohol byť využitý záujem slovenských podnikateľov na Ukrajine a opačne," podotkol pre TASR po rokovaní so svojim slovenským kolegom ukrajinský minister hospodárstva Vasyl Cuško. Vzájomný obchod preto chce v priebehu nasledujúcich rokov zniekoľkonásobiť.
Slovensko je pre Ukrajinu strategickým partnerom najmä z dôvodu tranzitu energetických nosičov. Ďalšími oblasťami spolupráce je doprava či cestovný ruch. "Môžete nám pomôcť pri rozvoji ekonomiky, ktorú chceme v najbližších desiatich rokoch zmodernizovať," konkretizoval Cuško.
Miškov podotkol, že nová ukrajinská vláda je pragmatická a má záujem uskutočňovať hlboké štrukturálne reformy krajiny. "Slovensko-ukrajinské vzťahy sú štandardné, na dobrej úrovni. Pevne verím, že po menšom ochladení spoločných vzťahov, ktorého príčinou bola aj plynová kríza, svitlo vo vzájomných vzťahoch na lepšie časy," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies