Vyjadrenia slovenskej družiny po výhre nad Rusmi

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 19:31 • 2 min
Vyjadrenia slovenskej družiny po výhre nad Rusmi

RIGA - Slováci zdolali na majstrovstvách sveta Rusov po 17 rokoch. Pozoruhodný je aj ďalší štatistický fakt, pri súčasnom modeli MS slovenskí hokejisti prvýkrát získali v prvých troch zápasoch plný počet 9 bodov. V roku 2015 v Česku rovnako vyhrali prvé tri zápasy, ale vtedy za 8 bodov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenskí reprezentanti majú aktuálne na svetovom šampionáte dva dni voľna. Najbližšie sa predstavia až vo štvrtok 27. mája, keď si od 15.15 h SELČ zmerajú sily so Švajčiarmi.

 

Zmeny v kádri 
Tréneri slovenského tímu v súboji proti Rusom výraznejšie obmenili zostavu, príležitosť ukázať sa na majstrovstvách sveta dali až štyrom novým hráčom. V obrane Mária Grmana a Šimona Nemca nahradili Martin Bučko a Michal Ivan.

 

V útoku sa Miloš Kelemen zaradil do tretej formácie po boku Miloša Romana a Mariána Studeniča a Adrián Holešinský na krídle druhého útoku vystriedal Pavla Skalického. Ten sa posunul do štvrtej lajny a zo zostavy predbežne vypadli Juraj Slafkovský a Martin Faško-Rudáš.

 

img

 

Všetko o zápase sa dozviete v článku MS v hokeji: Online zápas Slovensko - Rusko


Vyjadrenia našej výpravy po úspešnom zápase proti Rusku 
Martin Gernát (obranca a strelec gólu): "Chceli sme hrať rýchlo, držať dlho vyrovnaný stav, aby sa Rusi nedostali do skorého vedenia....Hrali sme agresívne a tvrdo, dohrávali puky, aj preto sme zvíťazili. Povedali sme si, že pôjdeme od zápasu k zápasu. neriešili sme, že chceme mať 9 bodov po troch zápasoch...Čakajú nás štyri zápasy a ešte sa to môže zvrtnúť. Takže ďalej pôjdeme zápas za zápasom."

 

 

Andrej Podkonický (asistent trénera SR): "Sme veľmi spokojní. Zdolať Rusov je veľká vec pre nás. Dodá nám to ďalšie sily do pokračovania turnaja. Hrali sme od začiatku do konca bojovne. Každý hráč bojoval, dobre sme korčuľovali, lebo sme sa chceli vyrovnať Rusom. Vytvárali sme na nich tlak a do veľkých šancí sme ich nepúšťali. Veľká gratulácia chalanom za tento výkon."


Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 - Riga (Lot.) - A-skupina - pondelok:

Slovensko - Rusko 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 30. Kelemen (Miloš Roman), 54. Gernát (Hrivík, Cehlárik), 59. Ďaloga (Cehlárik, Hrivík) - 32. Barabanov (Tolčinskij, Slepyšev)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ansons (Lot.), Vikman (Fín.) - Nikulainen, Sormunen (obaja Fín.), bez divákov
 

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Gernát, Rosandić, Bučko, Ďaloga, Gachulinec, Ivan, Kňažko, Jánošík - Cehlárik, Hrivík, Lantoši - Holešinský, Krištof, K. Pospíšil - Studenič, Miloš Roman, Kelemen - Skalický, M. Sukeľ, Liška.
Rusko: Samonov - Zadorov, Zub, Provorov, Gavrikov, Rafikov, Ožiganov, Dronov - Voronkov, Šalunov, Barabanov - Tolčinskij, P. Karnauchov, Slepyšev - Burdasov, Ivan Morozov, Kuzmenko - Timkin, Kamenev, Švec-Rogovoj - E. Galimov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies