Slovenské cestovné kancelárie prehlbujú spoluprácu so Severným Macedónskom

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 12:00 • 2 min
Slovenské cestovné kancelárie prehlbujú spoluprácu so Severným Macedónskom

Krajiny Balkánu dlhodobo patria k mimoriadne obľúbeným dovolenkovým destináciám Slovákov. Severné Macedónsko je nádherná zelená krajina plná prírodných krás, ktorým dominuje jazero Ohrid. Práve tu sa nachádzajú dovolenkové a hotelové rezorty, na ktoré sú klienti slovenských cestovných kancelárií zvyknutí zo zahraničia

slovakia

left justify in out

„Verím, že Severné Macedónsko čoskoro pribudne na turistickú mapu nielen výjazdového, ale predovšetkým príjazdového cestovného ruchu Slovenska,“ vyjadril sa Roman Berkes, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) po podpísaní memoranda o spolupráci medzi Národným združením pre príjazdový ruchu Severného Macedónska (NAITM) a SACKA.

 

img

 

Zahraničnú delegáciu zloženú z významných partnerov príjazdového cestovného ruchu Severného Macedónska viedla veľvyslankyňa Severného Macedónska na Slovensku, Jej excelencia Evgenija Ilieva.

 

Memorandum smeruje k podniknutiu konkrétnych krokov na prehĺbenie vzájomnej spolupráce medzi subjektami cestovného ruchu tejto balkánskej krajiny a slovenských cestovných kancelárií. Do konca tohto roka bude Severné Macedónsko hostiteľom 15 zástupcov slovenských touroperátorov, ktorí prejavia záujem o zaradenie tejto krajiny do svojich produktových katalógov a budú mať tak možnosť spoznať jej turistické možnosti. „Krajina nám je blízka nielen jazykovo, ale aj kultúrne a historicky,“ dodal Berkes.

 

img


Cieľom SACKA je vo významnej miere podporovať príjazdový cestovný ruch na Slovensko a prezentovať Slovensko v zahraničí ako dovolenkovú destináciu, preto recipročne privíta zástupcov najvýznamnejších severomacedónskych touroperátorov na Slovensku.

 

Krajiny Balkánu dlhodobo patria k mimoriadne obľúbeným dovolenkovým destináciám Slovákov. Severné Macedónsko je nádherná zelená krajina plná prírodných krás, ktorým dominuje jazero Ohrid. Práve tu sa nachádzajú dovolenkové a hotelové rezorty, na ktoré sú klienti slovenských cestovných kancelárií zvyknutí zo zahraničia.

 

img


V neposlednom rade je dôležité exitujúce priame letecké spojenie z Bratislavy do hlavného mesta Skopije a stále veľmi príjemné cenová hladina produktov a služieb v Severnom Macedónsku. To sú všetko predpoklady pre úspešnosť tejto spolupráce. Prezident Národného združenia pre príjazdový ruch Severného Macedónska Vratko Sulev uviedol, že podpísaním tejto spolupráce sa pre občanov obidvoch krajiny otvárajú ďalšie veľmi zaujímavé možnosti, ktoré otvoria cestovanie nielen do krajín samotných, ale aj na celý Balkán a do strednej
Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies