Slovenská pošta vydá známku so slovenským básnikom Pavlom Horovom

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 17:01 • 2 min
Slovenská pošta vydá známku so slovenským básnikom Pavlom Horovom

BRATISLAVA - Slovenská pošta vydá v piatok 23. mája známku s portrétom slovenského básnika Pavla Horova.

slovakia

left justify in out

Známka "Osobnosti: Pavol Horov (1914 – 1975)" bude stáť 45 centov. Informovala o tom dnes hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.
     

"Motívom poštovej známky je portrét slovenského básnika Pavla Horova. Ten je doplnený o alegorickú kompozíciu lode plávajúcej po oblohe s vírom mrakov, ktorá sa viaže k básnickej zbierke 'Koráby z Janova'," opísala Pondelová.
     

Spolu so známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s domicilom mesta Michalovce na pečiatke. "Na FDC je alegorický motív orla nad ležiacou dievčinou podľa básnickej zbierky 'Nioba matka naša'. Na FDC pečiatke je faksimile podpisu Pavla Horova," uviedla hovorkyňa.
     

Autorom výtvarného návrhu poštovej známky ako aj FDC návrhu a FDC pečiatky je akad. mal. Dušan Grečner. Autorom rytiny FDC je Mgr. art. Jozef Česla. Známku aj FDC vytlačila Poštovní tiskárna cenin Praha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies