Putin varuje, že vrchol pandémie ešte len príde

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 21:25 • 2 min
Putin varuje, že vrchol pandémie ešte len príde

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin apeloval na vysokých štátnych predstaviteľov, aby postupovali rýchlejšie pri prípravách na zhoršujúcu sa pandémiu koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas piatkovej telekonferencie vyzval vysokých federálnych funkcionárov a gubernátorov, aby "konali rýchlejšie a energetickejšie" pri zháňaní pľúcnych ventilátorov, ochranného vybavenia a ďalších nevyhnutných zásob.

 

Zároveň varoval, že v Rusku bude kríza ešte len vrcholiť, pričom Moskva ako prvá čelila rastúcemu počtu infekcií a a "problém sa šíri do regiónov".

 


Putin tiež povedal, že Rusko má zatiaľ 72 percent z 95-tisíc špeciálnych nemocničných lôžok pre pacientov s koronavírusom, ktoré Kremeľ prikázal pripraviť do 28. apríla. 

 

Ruský minister obrany Sergej Šojgu oznámil, že armáda stavia 16 špeciálnych nemocníc pre nakazených, z ktorých polovica bude hotová ešte tento mesiac.

Rusko doteraz registruje vyše 32-tisíc potvrdených prípadov koronavírusu a 273 úmrtí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona