Slovenská filharmónia otvorí 63. sezónu poctou Mahlerovi

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:06 • 2 min
Slovenská filharmónia otvorí 63. sezónu poctou Mahlerovi

Slovenská filharmónia otvorí 63. sezónu poctou Mahlerovi - Kultúra Otváracie koncerty 63.

slovakia

left justify in out

img

Otváracie koncerty 63. sezóny Slovenskej filharmónie (SF) sa uskutočnia vo štvrtok 22. a piatok 23. septembra o 19.00 hodine v Historickej budove SND. TASR informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.
Ako ďalej uviedla, hosťami otváracích koncertov budú rakúski umelci - dirigent Ernst Theis a dvaja sólisti - tenorista Herbert Lippert a mezzosopranistka Brigitte Pinter.
Na koncertoch zaznie Pieseň o zemi Gustava Mahlera, ktorého 100. výročie od úmrtia si pripomína hudobná verejnosť v tomto roku. V premiére zaznie dielo slovenského skladateľa Egona Kráka Symfónia ELF pre veľký orchester, ktorú autor venoval výročiu Gustava Mahlera. "Moja symfonická skladba nesie názov ELF, čiže jedenásť, pretože vznikla v roku 2011 na pamiatku veľkého hudobníka, ktorý v roku 1911 predčasne umrel. Nie je to hudba o Mahlerovi - je o tom istom svete, v ktorom žil a tvoril 100 rokov pred nami - zmenila sa len záhrada a jej flóra," komentoval symfóniu Krák.
O týždeň neskôr (29. 9) zaznie dielo Gustava Mahlera na Brucknerfeste v rakúskom meste Linz.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies