Slovenka roka je anketou pre výnimočné ženy

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 06:57 • 2 min
Slovenka roka je anketou pre výnimočné ženy

Slovenka roka je anketou pre výnimočné ženy

slovakia

left justify in out

img

Bankárka Monika Céreová, zjazdárka Veronika Zuzulová, manažérka Zuzana Ťapáková, doktorka Danica Staneková, herečka Eva Krížiková, a dve lekárky Mária Jasenková a Ružena Tkáčová si v pondelok večer (23.5.) prevzali ocenenie v ankete Slovenka roka 2011, ktorú týždenník Slovenka zorganizoval už po tretí raz.
      „Myslím, že sme si všetky ženy uctili tak, ako si to zaslúžia. Na Slovensku je veľmi veľa výnimočných žien, takže jeden ročník ankety na to vôbec nestačí. Verím, že v tejto tradícii budeme pokračovať, prvýkrát sme udelili aj špeciálnu cenu nášho týždenníka,“ povedala pre TASR Mária Miková, šéfredaktorka Slovenky.
      „Bankovníctvo a financie ma veľmi bavia, to je to moje pole pôsobnosti, kde chcem aj ďalej fungovať. Bol to pre mňa úžasný pocit, som rada, že vďaka organizátorom som spoznala toľko výnimočných žien. Verím, že sa takto nevidíme poslednýkrát,“ uviedla pre TASR absolútna víťazka ankety Monika Céreová, riaditeľka J&T Banky.
      Javisko opery SND za svah so slalomovými bránkami v pondelkový večer zamenila Veronika Zuzulová, víťazka v kategórii šport. „Myslím, že som to zvládla v pohode. Tým, že som to až tak neočakávala, tak som nemala nič pripravené, žiadnu reč, vlastne to bolo pre mňa všetko spontánne, čo sa tam udialo. Myslím, že je veľa ľudí, ktorým musím poďakovať,“ dodala zjazdová lyžiarka.
      Dvakrát bola v priebehu večera ocenená aj Mária Jasenková, zakladateľka a riaditeľka detského hospicu Plamienok. „Rozhodnutie, že chcem preto niečo aktívne urobiť, nielen sama, pretože samej to nejde, bolo na jeseň roku 2000, kedy som mala možnosť ísť na kurz paliatívnej starostlivosti do poľského detského hospicu. Oslovilo ma to natoľko, že som sa vracala s predsavzatím, že niečo podobné by mali mať aj naše deti,“ povedala pre TASR.
      „Vždy som chcela byť lekárkou, vždy som chcela pomáhať chorým, isto ma ovplyvnila aj skutočnosť, že môj otec bol vážne chorý od čias môjho detstva, takže som mala túžbu liečiť závažné choroby a pomôcť veľmi ťažko chorým pacientom. V mojom profesionálnom živote bolo niekoľko zvratov, ktoré prišli viac-menej nečakane. Súviseli aj s tým, že som mala zavčasu deti, bolo sa treba tomu prispôsobiť. Chcela som robiť výskum a tak som sa dostala k vede, študentskú vedeckú prácu som vlastne robila už od čias vysokej školy,“ uviedla pre TASR Ružena Tkáčová, prednostka Kliniky pneumológie a ftiziológie Lekárskej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach, ocenená v kategórii zdravotníctvo.
      Víťazky jednotlivých kategórii získali náhrdelník s tahitskou perlou osadený v bielom 18-karátovom zlate s diamantmi a absolútna Slovenka roka 2011 získala ako doplnok setu náušnice s tahitskými perlami osadené v bielom zlate a s diamantmi. Celková hodnota šperkov, ktoré boli vyrobené v dielňach Diamonds International Corporation, je takmer 20.000 eur a budú trvalou spomienkou na víťazstvo v tejto prestížnej ankete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies