Slovan začal prípravu s posilami i navrátilcami, ale bez Vitteka

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 17:56 • 2 min
Slovan začal prípravu s posilami i navrátilcami, ale bez Vitteka

BRATISLAVA - Letná príprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava sa v pondelok začala bez dvojice slovenských reprezentantov Ján Mucha, Kornel Saláta, ktorá v ten istý deň odcestovala na majstrovstvá Európy do Francúzska. Z rovnakého dôvodu chýbal tiež útočník Maďarska Tamás Priskin.

slovakia

left justify in out

Netrénoval ani skúsený zakončovateľ Róbert Vittek. Ten zatiaľ nemá s "belasými" podpísanú novú zmluvu a jeho budúcnosť na Pasienkoch je neistá. "Momentálne sa zotavuje, uvidíme. Viac teraz nemôžem povedať," uviedol tréner Nikodimos Papavasiliou.

 

Naopak, pribudli obranca Lorenzo Burnet a stredopoliar Lesley De Sa, z hosťovaní sa vrátili brankár Martin Krnáč, zadák Dávid Hudák, záložník Richard Lásik či ofenzívny stredopoliar Seydouba Soumah.

 

Profesionálny kontrakt podpísal mladý útočník Kevin Kele. "Keď sa zameriame na futbalistu zo slovenského trhu, jeho cena ide rapídne nahor," vysvetlil cyperský kouč príčinu angažovania hráčov zo zahraničia. Papavasiliou do svojho kádra hľadá ešte jedného krídelníka a útočníka: "Na každej pozícii chceme disponovať dvoma kvalitnými alternatívami."

 

Bratislavčania nemajú na prípravu mnoho času. "Štartujeme s odhodlaním tvrdo pracovať a nachystať mužstvo na súťaže. Od zverencov vyžadujem poctivú predsezónnu prípravu, lebo úvod ročníka bude náročný. Pred prvou prestávkou na nás čaká veľa stretnutí v Európskej lige, Fortuna lige aj domácom pohári, takže dôraz kladieme na fyzickú odolnosť. Nie sme však jediný klub v takejto situácii. Nové posily musia pochopiť naše myslenie a spôsob hry," dodal Papavasiliou.

 

Miesto v kádri reprezentácie SR na EURO 2016 sa neušlo Adamovi Zreľákovi, ktorý sa tak môže sústrediť na klubové povinnosti. "Pochopiteľne, radšej by som šiel do Francúzska, ale nič sa nedeje, pokračujem ďalej. Vážim si, že ma kouč Ján Kozák zavolal aspoň na sústredenie. Začínam opäť naplno v Slovane, určite je pred nami ťažká príprava. V kádri nastali veľké zmeny, musím si zvyknúť a zoznámiť sa s chalanmi. Buduje sa nový tím, snáď budeme len napredovať, pokúsime sa dostať čo najďalej v Európskej lige. Dúfam, že môj post je vyriešený," povedal tradičný útočník Zreľák, ktorý však v minulej sezóne nastupoval aj na ľavom kraji obrany.

 

Dvadsaťpäťročný holandský ľavý bek Burnet zamieril do Bratislavy z FC Groningen: "Hľadal som novú výzvu, práve Slovan ju predstavuje. Prišiel som do veľkého klubu, zakaždým bojuje o majstrovský titul a v Lige majstrov alebo Európskej lige. Chcem sa stať šampiónom a aj to je jeden z dôvodov, prečo som prijal tento angažmán. Pri rozhodovaní mi pomohol rozhovor s bývalým spoluhráčom z Groningenu Albertom Rusnákom ml." O dva roky mladší pravý záložník Lesley De Sa uplynulý ročník hosťoval v tíme Willem II Tilburg z Ajaxu Amsterdam: "Som šťastný z príchodu na Slovensku, teším sa na nový štadión a púť v Európskej lige. Z nového prostredia mám veľmi dobré pocity, ľudia sú ku mne prívetiví. Rozprával som sa s Joerim de Kampsom, v Tilburgu som sa stretol s Adamom Nemcom."

 

Káder ŠK Slovan Bratislava na začiatku letnej prípravy na sezónu 2016/2017:

 

brankári: Martin Krnáč, Dominik Greif, Frederik Valach

 

hráči do poľa: Lorenzo Burnet, Joeri de Kamps, Lesley De Sa, Dávid Hudák, Adrián Kopičár, Juraj Kotula, František Kubík, Adam Laczkó, Richard Lásik, Patrik Pinte, Vasileios Pliatsikas, Vukan Savičevič, Granwald Scott, Boris Sekulič, Slobodan Simovič, Seydouba Soumah, Samuel Šefčík, Adam Zreľák, Kevin Kele

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies