Slovan pre zimné prestupové obdobie sleduje asi 60 hráčov

NETKY.SK • 23 December 2015, 13:32 • 2 min
Slovan pre zimné prestupové obdobie sleduje asi 60 hráčov

BRATISLAVA - ŠK Slovan Bratislava sa už rozhodol v nadchádzajúcom zimnom prestupovom období získať do svojho kádra dvoch nekonkretizovaných futbalistov.

slovakia

left justify in out

Druhý tím fortunaligovej jesene celkovo pre najbližšie transferové okno sleduje približne 60 hráčov na dva až tri posty. "Mená a pozície ešte neprezradím, bolo by to predčasné," uviedol v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku bratislavského klubu skaut "belasých" Pavol Holeščák ml.


Ten v Slovane pracuje od mája 2015. "Máme nastavené krátkodobé a strednodobé ciele. Mojou hlavnou úlohou je komplexné monitorovanie našej ligy a blízkych krajín, ďalej aj pozorovanie futbalistov podľa požiadavky trénera po dohode s vedením klubu. Vždy je to na základe aktuálnej potreby na konkrétny post podľa požadovaných parametrov hráča," ozrejmil Holeščák. Dobré kontakty má v Holandsku i Nemecku: "Odporúčaní zo zahraničia je veľa. Musím vyselektovať kvalitné a následne ich zanalyzovať. Mám databázu, ktorá nám pomáha lepšie sa orientovať a v prípade potreby sa po čase vrátiť ku konkrétnemu jednotlivcovi."


Holeščák vysvetlil, ako funguje komunikácia vnútri Slovana. "Po prvotnom preskúmaní prichádza na rad debata na úrovni športovej rady. V nej sú generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml., viceprezident Petr Kašpar, športovo-marketingový riaditeľ Richard Trutz, hlavný tréner Nikodimos Papavasiliou a ja ako hlavný skaut. Pri každej potenciálnej posile vyhodnocujeme plusy a mínusy, konečné slovo má generálny riaditeľ. Rozhovory sú na veľmi dobrej úrovni a pohľad na smerovanie kádra je jednotný. Kupovaného hráča sledujeme minimálne v piatich stretnutiach - proti súperovi na prvých troch miestach, zo stredu i chvosta tabuľky. Pokiaľ je to možné, tiež v pohárovej Európe a reprezentácii. Pre mňa je podstatný aj jeho postoj a ambícia hrať za Slovan," pokračoval skaut "belasých".


Bratislavčania pred každým prestupovým obdobím vedia, s akou finančnou sumou môžu pracovať. "Je nastavený rozpočet na príchody futbalistov, máme teda jasno, kým sa môžeme zaoberať a koho oslovovať. Zároveň musíme prihliadať na odchody a flexibilne reagovať," vysvetlil Holeščák. Viacero ich hráčov figuruje v nomináciách národných tímov: "V A-mužstve SR sú Ján Mucha, Kornel Saláta a Róbert Vittek, v ´dvadsaťjednotke´ je Adam Zreľák. Nesmieme zabudnúť na Tamása Priskina či Vukana Savičeviča. Priamo úmerne ich individuálne výkony zvyšujú trhovú hodnotu. Disponujem informáciami, že niektorí z nich sú zaujímaví aj pre popredné európske kluby."


Pavol Holeščák ml. doplnil, že Slovan sa chystá rozšíriť oddelenie skautingu. "V krátkodobom horizonte plánujeme obsadiť pozíciu skauta mládeže, čo by sa malo stať už v najbližšej dobe. Ďalšou etapou je myšlienka rozšíriť skauting A-družstva o dvoch alebo troch tzv. subskautov. Tí nám budú pripravovať prvotný prehľad v regiónoch, resp. štátoch, ktoré si určíme. Tieto oblasti pre nás musia byť prínosné z pohľadu hráčskej typológie a kvality, ale aj z finančného hľadiska," uzavrel Holeščák rozhovor na webe skslovan.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies