Slovan do Moskvy aj s Višňovským, Říha: Musíme hrýzť ľad

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:48 • 2 min
Slovan do Moskvy aj s Višňovským, Říha: Musíme hrýzť ľad

BRATISLAVA - Pre úspech bude potrebné zahryznúť sa do ľadu. Tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha vie, že jeho zverencov čakajú v 1. kole play off na ľade CSKA Moskva horúce chvíle, no chce sa s topfavoritom pobiť aspoň o jedno víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Do ruskej metropoly odletia v sobotu všetci hráči vrátane Ľubomíra Višňovského, no o ich zaradení do zostavy rozhodnú ešte dodatočné vyšetrenia. Skúsený bek potvrdil, že tohtoročná vyraďovacia fáza bude zrejme jeho poslednou v bohatej kariére.

 

Hoci sa "belasí" nedostali v uplynulých dueloch na víťaznú vlnu, v kabíne panovala pred štartom play off dobrá nálada. Každý si je vedomý sily súpera, no v základnej časti bol práve Slovan jediným mužstvom, ktoré CSKA nezdolalo ani raz. "Je to už iná súťaž. Dúfam, že mi to v hlavách nebudeme mať a oni áno. Videli sme ich uplynulé zápasy a zrejme nie sú v úplnej pohode, my však tiež máme svoje problémy. Na chlapcoch bolo ale vidno, že na záverečné dva zápasy zabudli a vrátili sa v pohode domov. Na problémy sa nebudeme sťažovať, pôjdeme do toho s čistou hlavou, aby sme sa za naše výkony nemuseli hanbiť," uviedol po piatkovom ľahkom tréningu Říha.

 

Na uplynulom tripe, počas ktorého prehral Slovan v Soči 2:5 a následne s Jaroslavľom 1:5, chýbalo koučovi niekoľko kľúčových hráčov. Okrem Višňovského bol na zozname zranených aj Marek Viedenský, navyše proti Lokomotivu nehral ani ďalší bek Tomáš Kundrátek. "Do Moskvy pôjdeme všetci, dôležité bude, kto nastúpi. Vedieť to budem až v sobotu, keď sú na programe ešte nejaké vyšetrenia. Nejde len o zdravotný stav, ale aj o iné veci," dodal Říha. Pre úspech bude musieť jeho tím urobiť maximum: "Musíme hrať nesmierne disciplinovane a zahryznúť sa do ľadu. Chceli by sme sa vrátiť s jedným vyhratým zápasom, vždy hovorím, že polovica z vonku je v play off skvelá."

 

Najväčšou hviezdou v tíme CSKA je Alexander Radulov. Elitný krídelník obsadil v bodovaní po dlhodobej fáze sezóny druhú priečku, keď strelil 23 gólov a pridal 42 asistencií. Slovan podľa Říhu nemá hráča, ktorý by mu dokázal znepríjemniť pohyb na ľade, svojim zverencom však poradí, aby si ho prehnane nevšímali. "Nedá sa na neho špeciálne pripraviť, neviete, kde a kedy nastúpi. Hovorili sme si o ňom aj v kabíne, ale ak o niekom ako on takto veľa rozprávate, aj tak ho neustrážite. Hráči ho poznajú, vedia, čo dokáže. Nemáme typ hráča, ktorý by s ním dokázal korčuľovať a otráviť mu život. Navyše platí, keď si Radulova veľa všímate, tým viac ho vyprovokujete. Preto bude lepšie, ak si ho vôbec nebudeme všímať," dodal Říha.

 

Turbulentné obdobie prežíva Ľubomír Višňovský. Skúseného beka naďalej sužujú zdravotné problémy, napriek tomu sa podľa možností dal do poriadku a je pripravený Slovanu pomôcť v boji proti favoritovi. "Chalani dohrali sezónu, síce nie slávne, ale to je jedno. Začíname odznova. Verím, že CSKA potrápime a budeme im vyrovnaným súperom. V play off je všetko možné. Dúfam, že chalani majú v hlavách fakt, že ich môžeme zdolať. Samozrejme, je to kvalitný tím, ale nezostáva nám nič iné, len bojovať," zdôraznil Višňovský, ktorý si ešte v piatok nadránom odbehol do Žiliny na krátku rehabilitáciu. Najväčším problémom uplynulých dní bol herný deficit. "Nemal som vôbec nič natrénované, kondička aj sila boli na nule. Teraz som mal trošku viac času, dúfam, že to bude lepšie," zaželal si.

 

V prebiehajúcom ročníku nastúpil za Slovan v deviatich zápasoch a ukázal, že v herných situáciách je naďalej platný. K dvom gólom pridal osem asistencií, no svoju budúcnosť podriadil zdravotnému stavu. Aj preto v piatok prisvedčil, že najbližšie zápasy môžu byť jeho posledné v kariére. "Dokončíme jednu vec, a potom uvidíme. Pre zdravie to nemá význam, je navyše strašne náročné vracať sa do rozbehnutého vlaku, keď človek na mesiac vypadne. Asi je to skutočne posledná play off," konštatoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies