Slovan chce do Európy aj do finále Slovenského pohára

NETKY.SK • 22 Február 2011, 12:54 • 2 min
Slovan chce do Európy aj do finále Slovenského pohára

Slovan chce do Európy aj do finále Slovenského pohára - Futbal Cieľom futbalistov Slovana Bratislava v jarnej časti Corgoň ligy je vybojovať si účasť v pohárovej Európe a kvalifikovať sa do finále Slovenského pohára. V úlohe kapitána povedie belasých do o

slovakia

left justify in out

img

Cieľom futbalistov Slovana Bratislava v jarnej časti Corgoň ligy je vybojovať si účasť v pohárovej Európe a kvalifikovať sa do finále Slovenského pohára. V úlohe kapitána povedie belasých do odvetenej časti najvyššej súťaže Igor Žofčák, ktorý prevzal pásku od zraneného stopéra Radka Dosoudila.
"Čo sa týka našich cieľov, tak samozrejme chceme hrať európsku súťaž. Po jeseni sme piaty so stratou 12 bodov na Žilinu, ale budeme sa snažiť tento náskok stiahnuť. Pôjdeme od zápasu k zápasu s cieľom skončiť, čo najvyššie a chceme sa prebojovať do finále Slovenského pohára," povedal Petr Kašpar, ktorý plní funkciu viceprezidenta a súčasne generálneho riaditeľa klubu.
Belasí si spravili dobrú náladu už v úvode zimnej prípravy, ktorú odštartovali na prestížnom halovom turnaji v Prahe. Slovanisti to na Víkende šampiónov dotiahli na bronzový stupienok, keď v zápase o 3. miesto zdolali MŠK Žilinu 4:3. Celkovo odohral Slovan počas zimnej prípravy bez spomínaného turnaja deväť stretnutí s bilanciou štyri výhry, jedna remíza a štyri prehry pri skóre 14:11. Slovanisti absolvovali aj herné sústredenie v Turecku.
"Žiaľ nevyhli sa nám nepríjemné zranenia a tým pádom sme prišli o niektorých kľúčových hráčov. Hneď z kraja prípravy sa na turnaji v Prahe zranil Šebo, potom prišlo zranenie Dobrotku v prípravnom zápase a napokon pre virózu nebol s nami na sústredení v Turecku ani Dosoudil. Inak dúfam, že sústredenie splnilo to, čo sme očakávali. Nabrali sme silu do jarných bojov som presvedčený o tom, že sme dobre pripravení," povedal hlavný tréner Karel Jarolím a dodal: "Chceme skončiť na horných priečkach, ale osobne budem rád, ak prilákame svojou hrou do hľadiska viac divákov. V príprave som bol až na výsledok zápasu so Slaviou spokojný. Snažili sme sa o to, aby na jar bol náš herný prejav agresívnejší a behavejší."
Do tímu, ktorý bude aj túto jar doma na Pasienkoch, pribudli šiesti hráči - brankár Peter Bartalský z Viktorie Žižkov, Tomáš Hrdlička z FK Mladá Boleslav, Marko Milinkovič z MFK Košice, vlastní odchovanci Lukáš Hutta, Lukáš Pauschek a z hosťovania v Dubnici sa vrátil Kristián Kolčák. Opačným smerom putoval reprezentačný stopér Kornel Saláta, ktorý zakotvil v ruskom klube FK Rostov. Káder belasých opustil aj Slovinec Andrej Pečnik a na polročné hosťovanie do Dubnice odišiel Marek Kuzma.
"Môžem povedať, že minimálne na úvodný zápas s Trnavou sa zostava už vykryštalizovala. Do tímu sme získali šikovných ľavonohých futbalistov Milinkoviča a Hrdličku, ktorí by sa mali objaviť v základnej zostave a verím, že budú kvalitnými posilami. Chcel som síce ešte aspoň jedného útočníka, ale verím, že sa postupne do zostavy vrátia zranení hráči. To budú potom pre nás vlastne ako nové posily," povedal český kouč na belasej lavičke, ktorému sa rozpadla stopérska dvojica. Dosoudil má zlomený nos a reprezentačný obranca Saláta kývol na ponuku z Ruska: "Uvidíme ako to zložíme, ale na poste stopéra môže hrať Dobrotka, Kolčák aj Hrdlička."
Pri zranení Dosoudila sa novým kapitánom belasých stal stredopoliar Žofčák. "Určite ma to prekvapilo ale aj potešilo. Takže dúfam, že začneme vyhrávať. Podľa našich zvykov budem musieť zaplatiť do kasy za kapitánsku pásku asi 400 eur," povedal bývalý hráč Ružomberka a pražskej Sparty, ktorého doplnil tréner Jarolím: "Myslím, že Igor je dobrá voľba, pretože svojim prístupom je vzorom aj pre ostatných spoluhráčov."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies