Slovákom zatiaľ nevychádzajú presilovky

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 15:07 • 2 min
Slovákom zatiaľ nevychádzajú presilovky

PETROHRAD - Slovenskej hokejovej reprezentácii sa na 80. majstrovstvách sveta v Rusku zatiaľ príliš nedarí v presilových hrách.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Zdena Cígera strelili v početnej výhode iba dva góly, pritom až devätnásťkrát bol vylúčený niektorý z hráčov súpera. V presilovke Slováci odohrali cez 28 minút. V hodnotení všetkých tímov figuruje SR na 15. mieste spolu s Francúzskom, obe mužstvá majú úspešnosť využitia presiloviek 10,53 percenta.

 

Najlepšie je na tom Kazachstan so 41,18 %. Hráči SR by to radi zlepšili už v sobotňajšom súboji proti Kanade v základnej B-skupine v Petrohrade. "Musíme si s chlapcami sadnúť a trochu sa porozprávať o tom, čo musíme zmeniť. Verím, že prídeme na niečo, čo by mohlo fungovať proti Kanaďanom. Zjednodušiť to a tlačiť sa do bránky. Nevymýšľať nejaké krížne prihrávky a ísť priamočiaro do bránky. Verím, že sa nám tam konečne niečo odrazí,“ myslí si útočník Marko Daňo.


Podľa jedného z najskúsenejších hráčov, obrancu Andreja Meszároša, chýba tímu SR v početnej výhode streľba a pohyb. "Môžeme si hovoriť, čo chceme, ale pokiaľ tam nebude streľba a pohyb, tak góly v presilovkách nedáme. Musíme rozhýbať obranu súpera," povedal Meszároš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies