Slovák Rišo Gonda vyhral preteky Formule 3 na Silverstone!

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 18:30 • 2 min
Slovák Rišo Gonda vyhral preteky Formule 3 na Silverstone!

SILVERSTONE - Na legendárnom britskom okruhu sa cez víkend hrala aj slovenská hymna vďaka talentovanému slovenskému pretekárovi Richardovi Gondovi, ktorý vyhral druhé preteky seriálu European F3 Open a dominuje v priebežnom poradí aktuálneho ročníka.

slovakia

left justify in out

V piatom preteku európskeho seriálu F3 Open sa opäť presadil slovenský jazdec Richard Gonda. V kategórii Copa si mladý Slovák vyjazdil najprv pole position, o ktorú v prvom závode aj prišiel - po kontakte so súperom a následných "hodinách". Po týchto problémoch sa však nevzdal, zabojoval a vyjazdil si pekné 8. miesto. V druhých pretekoch už nenechal nič na náhodu a s prehľadom zvíťazil, vďaka čomu si upevnil prvú pozíciu v celkovom priebežnom poradí šampionátu.

20 ročný Banskobystričan Richard Gonda jazdí na monoposte Drivex Dallara F308. Ďalšie závody sú na programe 7.-8. septembra v belgickom Spa-Francorchamps.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies