Slováci získali prestížny grant! Znížia využitím umelej inteligencie globálny dopad srdcových chorôb?

NETKY.SK • 1 Marec 2024, 07:28 • 2 min
Slováci získali prestížny grant! Znížia využitím umelej inteligencie globálny dopad srdcových chorôb?

Powerful Medical, priekopnícky výrobca zdravotníckych pomôcok, hrdo oznamil, že bol vybraný pre grant vo výške 2,5 milióna EUR a následnú investíciu 5 miliónov EUR od Európskej rady pre inovácie (EIC).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Powerful Medical, vybraná z viac ako tisícky žiadateľov, vyniká ako hnací motor inovácií zameraných na transformáciu oblasti kardiovaskulárnej diagnostiky.

Powerful Medical vedie boj proti kardiovaskulárnym ochoreniam, ktoré sú celosvetovo najčastejšou príčinou úmrtí, pričom väčšinu týchto úmrtí tvoria srdcové infarkty.

Vlajková loď spoločnosti na interpretáciu EKG s umelou inteligenciou, PMcardio, nastavuje nový štandard v diagnostike srdca a umožňuje zdravotníckym pracovníkom odhaliť akútne srdcové záchvaty, známe aj ako oklúzny infarkt myokardu, spolu s 38 ďalšími srdcovými abnormalitami hneď pri prvom kontakte.

Certifikované zdravotnícke zariadenie analyzuje akýkoľvek obraz 12-zvodového EKG a porovnáva ho s miliónmi predchádzajúcich záznamov o pacientoch, čo umožňuje včasnú a presnú diagnostiku – kritický rozdiel v súčasných zdravotníckych postupoch.

Zabezpečené financovanie EIC podčiarkuje vplyv práce spoločnosti Powerful Medical a poukazuje na jej potenciál podstatne znížiť záťaž kardiovaskulárnych chorôb v celosvetovom meradle.

Grant a následné investície budú kľúčové pre splnenie ambicióznych plánov spoločnosti.

„Sme nesmierne vďační za uznanie a podporu EIC, ktoré nás posúvajú bližšie k dosiahnutiu nášho poslania zachraňovať životy v globálnom meradle,“ povedal Martin Herman, generálny riaditeľ spoločnosti Powerful Medical.

Napriek všeobecným výhradám k používaniu AI v zdravotníctve je metodický prístup Powerful Medical založený na údajoch nastavený tak, aby predefinoval koordináciu starostlivosti v rámci systému zdravotnej starostlivosti.

Integrácia PMcardio do existujúcich nemocničných pracovných tokov zefektívňuje proces triedenia pomocou cesty hodnotenia pacienta rozšíreného o AI a umožňuje rýchle zásahy pre tých, ktorí majú najakútnejšie stavy, čo vedie k lepším výsledkom a vyššej efektívnosti inštitúcií.

„Vplyv našej technológie nie je obmedzený na okamžitú liečbu infarktu; zasahuje do budúceho blaha pacientov. Naše modely AI vo vývoji sa zameriavajú na skríning srdcového zlyhania na základe EKG už u asymptomatických pacientov, ktorí prichádzajú na rutinnú prehliadku u svojho praktického lekára a včasné rozpoznanie prediktorov náhlej srdcovej smrti (ako je Brugada a hypertrofická kardiomyopatia), čím sa zabezpečí, že pacienti budú mať najlepšia šanca na zdravší a dlhší život,“ hovorí Dr. Robert Herman, hlavný lekár v Powerful Medical.

Spoločnosť Powerful Medical, podporovaná Európskou radou pre inovácie, stupňuje svoje úsilie v oblasti klinického overovania a rozširuje svoje pôsobenie v celej Európe. Spoločnosť čaká na schválenie FDA a prebiehajúce pilotné projekty v USA, strategicky sa umiestňuje na rozsiahly globálny dosah.

Ich odhodlanie k inováciám a zlepšovaniu starostlivosti o pacientov robí zo spoločnosti Powerful Medical kľúčového hráča pri transformácii starostlivosti o srdce pomocou AI v celosvetovom meradle. Powerful Medical nanovo definuje oblasť lekárskej diagnostiky pomocou svojich riešení založených na AI.

Certifikovaná platforma PMcardio spoločnosti prináša revolúciu v spôsobe zisťovania kardiovaskulárnych chorôb a ponúka rýchlu a presnú diagnostiku, ktorá pripravuje pôdu pre včasnú a účinnú liečbu.

Spoločnosť Powerful Medical, podporovaná tímom odborníkov na umelú inteligenciu, medicínu a technológie, je odhodlaná znižovať globálny dopad srdcových chorôb a zvyšovať štandardy starostlivosti o pacientov na celom svete.
             



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Martin a Robert Hermanovci, zakladatelia spoločnosti. (Powerful Medical)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies