Slováci túžia po medaile, Truksa: "Je to na spadnutie"

NETKY.SK • 17 September 2018, 19:53 • 2 min
Slováci túžia po medaile, Truksa: "Je to na spadnutie"

BRATISLAVA - Slovenských stolných tenistov bude na ME v španielskom Alicante (18. - 23. septembra) reprezentovať sedem hráčov. Štyria muži a tri ženy chcú z kontinentálneho šampionátu priniesť aspoň jednu medailu, také je aj želanie šéftrénera Jaromíra Truksu.

slovakia

left justify in out

 

Slováci sa predstavia vo dvojhre, štvorhre a miešanej štvorhre. Na uplynulých ME pred dvomi rokmi sa reprezentanti SR prebojovali dvakrát do štvrťfinále, teraz by chceli dosiahnuť lepší výsledok. Ďaleko by mohli ísť najmä Barbora Balážová so svojou deblovou partnerkou Hanou Matelovou z Česka v miešanej štvorhre, ako aj Wang Yang s Grékom Gionisom. "U dievčat je to na spadnutie. Záleží od toho, ako udržíme mentálny stav a aké bude vyžrebovanie. Je to vždy o náhode, ale v príprave sme urobili všetko a máme dobrý pocit. Tajne dúfam, že aj muži by mohli siahnuť na medailu," povedal pre TASR šéftréner reprezentácie a zároveň tréner mužov Jaromír Truksa. Balážová s Metelovou sú najvyššie postaveným párom z Európy vo svetovom rebríčku. "Náš cieľ bol, aby sme boli nasadené do prvej štvorky. Podľa mňa tam zaslúžene patríme. Verím, že zahráme naše maximum a budeme so sebou spokojné," uviedla Balážová.

Urobiť v Španielsku dobrý výsledok chce aj skúsená Eva Ódorová. "Budem nasadená ako trojka v skupine. Uvidíme, aké budem mať ambície, prvého súpera budem mať totiž hráčku, ktorá je vyššie v rebríčku. Mala som dobrú prípravu, aj kondičnú, aj za stolom. Verím, že ME mi vyjdú podľa predstáv. Priorita bude pre mňa štvorhra a miešaná štvorhra, kde naozaj máme šancu. Máme medailové ambície, urobíme pre zisk cenného kovu maximum."

Predseda Slovenského stolnotenisového zväzu Zdenko Kríž si pochvaľoval prípravu reprezentantov, ktorá bola kvalitnejšia ako po uplynulé roky. "Výrazne sme zlepšili podmienky vďaka rozpočtu takže máme vyššie ambície. Zohnali sme kvalitných sparingpartnerov zo zahraničia, reprezentanti štartovali na lepších turnajoch. To v minulosti nebolo. Preto čakáme aj lepšie výsledky, nejaké čiastkové sme už dosiahli."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies