Slováci sú v platení kartou pri nákupe on-line otvorenejší ako Česi

NETKY.SK • 12 Október 2010, 11:46 • 2 min
Slováci sú v platení kartou pri nákupe on-line otvorenejší ako Česi

Slováci sú v platení kartou pri nákupe on-line otvorenejší ako Česi

slovakia

left justify in out

img

Slováci sú oproti Čechom omnoho otvorenejší v platení kartou pri nákupe on-line. Pri nákupoch na internete platí na Slovensku kartou 41 % opýtaných. Oproti tomu v Čechách pri on-line nákupoch používa svoje platobné karty len 34 % respondentov.
      Ukázal to prieskum, ktorý v marci tohto roka realizovala spoločnosť MasterCard výskumné šetrenie MasterIndex. K ďalším poznatkom z prieskumu patrí, že vo všeobecnosti je ale slovenská populácia rezervovanejšia vo vzťahu k online nákupom ako česká populácia. Zatiaľ čo na Slovensku sa k častým nákupom na internete priklonilo 33 % respondentov, v Českej republike to bolo o 11 % respondentov viac. Obe národnosti zhodne na internete najčastejšie nakupujú elektroniku, oblečenie, obuv a módne doplnky, knihy a hudbu.
      Spotrebiteľský prieskum s názvom MasterIndex si v marci tohto roku nechala od nezávislej výskumnej firmy GfK realizovať spoločnosť MasterCard. Podľa výsledkov prieskumu nakupuje na internete aspoň občas väčšina opýtaných Slovákov (89 %), z toho tretina tu nakupuje často (33 %) a 56 % len zriedka. V Českej republike nakupuje aspoň občas 93 % respondentov, z toho 49 % len zriedka a 44 % sa priklonilo dokonca k častému používaniu internetu na nákupy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies