Slováci prehrou s Lotyšmi zavŕšili tretiu senzáciu dňa

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 09:13 • 2 min
Slováci prehrou s Lotyšmi zavŕšili tretiu senzáciu dňa

HELSINKI - Čierny štvrtok favorizovaných tímov na 77. majstrovstvách sveta v hokeji zavŕšili večer slovenskí hokejisti nečakanou prehrou s Lotyšskom 3:5 (1:3. 1:1, 1:1). Po "výbuchu" Ruska s Francúzskom (1:2) a zakopnutí Česka s Dánskom (2:1 po samostatných nájazdoch) to bola už tretia výsledková senzácia dňa.

slovakia

left justify in out

Slováci mali smoliarsky deň. Hra sa im od úvodného buly nedarila. Už v 15. sekunde inkasovali z hokejky Cipulisa, a aj keď o minútu zásluhou Záborského vyrovnali, neustále ťahali za kratší koniec. Ešte do prvej prestávky gólman Staňa dvakrát vyťahoval puk zo svojej siete, keď ho prekonal z trestného strieľania Darzinš a potom pri presilovke piatich proti trom Girgensons. 

V druhej tretine najskôr Surový znížil na rozdiel gólu, ale už o necelé tri minúty si Sekera prihrávku Darzinša zrazil do vlastnej siete a Lotyši opäť viedli dvojgólovým rozdielom. 

Keď Darzinš už v 25. sekunde tretej časti hry skompletizoval svoj hetrik a zvýšil vedenie Lotyšov už na hrozivých 5:2, muselo byť každému realistovi jasné, že Slováci z tohto duelu vyjdú bodovo naprázdno. Gól Vydareného pár sekúnd pred záverečnou sirénou bol už len "kozmetickou" úpravou nepríjemnej prehry favorita s outsiderom. Lotyši v predchádzajúcich troch zápasoch nezískali ani bod a strelili v nich dohromady štyri góly, Slovákom "nasúkali" päť. 

"To, čo sme dnes previedli, je hanba. Súper dal rýchle góly, my sme nevyužívali šance. Lotyši sa dostávali do prečíslení dvaja či dokonca traja na jedného. Takto sa o štvrťfinále nebojuje. Dostať päť gólov od Lotyšov si nemôžeme dovoliť. Prehra nás môže mrzieť," neskrýval sklamanie z výsledku, ale predovšetkým z predvedenej hry útočník Tomáš Kopecký. 

"Som sklamaný z hry celého tímu. V obrane sme urobili viac chýb ako vo všetkých troch predchádzajúcich zápasoch. Nestačili sme na súpera, faulovali sme, dvakrát sme hrali traja proti piatim, umožnili sme im trestné strieľanie," vypočítaval hlavné nedostatky v hre svojich zverencov tréner Vladimír Vůjtek. 

Zlom podľa neho nastal po premenenom trestnom strieľaní súpera. "Mužstvo sa dostalo do nepochopiteľnej depresie. Psychicky sme to dnes vôbec nezvládli, hrali sme chaoticky bol to ´zápas - blbec´. Netvrdím, že to bol najhorší výkon hráčov pod mojím vedením, ale bol to prvý výsledkovo nepodarený duel," pokračoval kouč slovenského tímu. 

Iskierka nádeje podľa skúseného kormidelníka svitla za stavu 2:3. "V tom momente sme verili, že sa to ešte dá uhrať, ale vzápätí prišiel gól ´do kabíny´a gól ´z kabíny´," glosoval lodivod góly v sieti svojho tímu 70 sekúnd pred koncom druhej a 25 sekúnd po začiatku tretej tretiny. 

Už v piatok o 15.15 h SELČ čaká na Slovákov ďalší z outsiderov skupiny - Rakúsko. S výkonom, aký predviedli proti Lotyšom, by však zrejme neuspeli ani proti tomuto mužstvu. "Mám celú noc na rozmýšľanie, čo bude treba zmeniť. Určite bude treba mužstvo nabudiť. Nebude veľa času na odpočinok, ten zápas však musíme zvládnuť. Urobíme všetko preto, aby sa dnešok neopakoval. Hráči sa musia spamätať a opäť hrať ten náš ucelený hokej, bez nervozity a chaosu. Môže to byť kľúčový zápas o bytí či nebytí. Musíme v ňom bodovať," uzavrel Vladimír Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies