Slováci nahrávajú v New Yorku album s hviezdami americkej scény

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 13:11 • 2 min
Slováci nahrávajú v New Yorku album s hviezdami americkej scény

BRATISLAVA - Walt Whitman's Poetry Turns into Music je pracovný názov hudobného projektu, ktorý pripravovali slovenskí hudobníci takmer jeden a pol roka.

slovakia

left justify in out

K hudobnej, produkčnej a vydavateľskej dvojici Robert Pospiš & Martin Sillay sa tentoraz pridala aj slovenská speváčka žijúca v zahraničí Hanka Gregušová, slovenský saxofonista Nikolaj Nikitin a trojica amerických hostí - basgitarista Stanley Banks, klavirista John Peters a bubeník Taru Alexander, ktorí v minulosti spolupracovali napríklad s Aliciou Keys, Ettou James, Arethou Franklin či Georgeom Bensonom. Výsledkom ich spolupráce v štúdiu The Samurai Hotel Recording v newyorskej štvrti Astoria bude nahrávka fjúžn jazzu, bluesu, soulu, folku a experimentálnej hudby.

 

Nosným pilierom medzinárodného CD je poézia amerického básnika Walta Whitmana. Spievať sa však bude po slovensky. Pôvodne básne preložil Martin Solotruk, slovenský poet a riaditeľ festivalu Ars Poetica. Práve jemu zveril hudobník a textár Robert Pospiš viac ako dve desiatky vybraných fragmentov z Whitmanovej tvorby.

 

Súčasťou práce na očakávanom albume bude aj dvojfázové koncertné turné, ktoré prebehne v marci a v októbri v New Yorku. "Cieľom pripravovaných koncertov je propagovať slovenskú hudbu v USA, nadviazať nové spolupráce a pokračovať v spolupráci so špičkovými svetovými umelcami. V pláne sú, samozrejme, aj slovenské koncerty v kompletnej medzinárodnej zostave," TASR informovala Alexandra Pastorková z vydavateľstva Real Music House, v ktorom pripravovaná nahrávka vyjde tento rok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies