Slováci chcú aj s Lotyšmi tri body

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 09:57 • 2 min
Slováci chcú aj s Lotyšmi tri body

HELSINKI - Po dvoch dňoch zápasového voľna nastúpia slovenskí hokejisti vo štvrtok na majstrovstvách sveta v Helsinkách na súboj proti Lotyšsku (19.15 SELČ). Zisk troch bodov priblíži zverencov Vladimíra Vůjtka ešte viac k štvrťfinálovým bránam.

slovakia

left justify in out

Slováci v doterajšom priebehu turnaja zdolali Francúzov a Nemcov a prehrali s Fínmi v zápase, v ktorom boli dlho lepším tímom, ale nevedeli sa presadiť strelecky.

"Šesť bodov je dobrých, pred turnajom by sme ich brali. Škoda, že sme ešte nezobrali nejaký bodík Fínom. Ideme od zápasu k zápasu, máme to dobre naštartované. Cieľom je dostať sa do štvrťfinále, ale ešte v ňom nie sme. Aj s Lotyšmi chceme získať tri body,“ povedal útočník Branko Radivojevič. 

Lotyši sa budú prezentovať agresívnym herným štýlom postavenom na zabezpečenej obrane. V súboji so Slovákmi nemajú čo stratiť, ale body môžu mať pre nich v konečnom účtovaní cenu zlata. Pobaltskému tímu po prehrách s Ruskom, USA i Rakúskom hrozia záchranárske práce a urobí všetko pre úspech. "Čím skôr sa dostaneme cez ich obranu, tým to bude lepšie pre nás,“ myslí si Branko Radivojevič. 

Súčasnému slovenskému tímu sa hrá lepšie proti mužstvám, ktoré sa snažia aj tvoriť a nečakajú len na chyby súpera. Jednotlivé reprezentácie sú z roka na rok vyrovnanejšie a zápasy tesnejšie. "Slabý súper na turnaji už asi ani nie je. Lotyši sú z korčuliarskej stránky vyspelým tímom, sú technicky zdatní a hrajú dobre do tela. Rovnako však musíme aj my. Rozhodovať budú maličkosti,“ rozhovoril sa obranca Andrej Sekera. 

Na tohtoročnom šampionáte nie je núdza o nečakané výsledky. Hokej nie je už záležitosťou úzkej svetovej špičky. Do popredia sa tlačia nové krajiny. "Vyrovnanosť turnaja ma neprekvapila. Už vlani to bolo podobné. Mnohé krajiny, ktoré nemali v minulosti vyspelý hokej, nás už dobiehajú, ak nás už v niečom nepredbehli,“ myslí si Andrej Sekera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies