Slov-matic šokujúco zdolal Benficu, triumf venoval Grendárovi

NETKY.SK • 12 November 2015, 07:37 • 2 min
Slov-matic šokujúco zdolal Benficu, triumf venoval Grendárovi

BRATISLAVA - Slovenský šampión Slov-mativ FOFO Bratislava šokujúco triumfoval v stredu v súboji D-skupiny Elite Round Futsal Cupu 2015/2016 nad bývalým európskym majstrom Benficou Lisabon 5:4. Zverenci trénera Martina Rejžeka sa spamätali po prehre v prvom zápase s Lokomotivom Charkov 0:2 a predviedli krásne zaplnenej aréne na ZŠ Ondreja Nepelu fantastický futsal.

slovakia

left justify in out

Organizátor a 8-násobný účastník Elite Round Slov-matic nastúpi po štvrtkovom dni voľna v piatok na posledný zápas turnaja proti srbskému majstrovi Ekonomacu Kragujevac, no už stratil šancu na postup do vysnívanej Final Four, keď ho o ňu pripravil posledný inkasovaný gól pár sekúnd pred koncom.

 

V stredajšom úvodnom súboji zvíťazil ukrajinský šampión Lokomotiv Charkov nad Kragujevacom suvérenne 6:1. Lokomotiv sa po utorňajšom víťazstve 2:0 nad Slov-maticom FOFO Bratislava dostal s plným počtom šiestich bodov priebežne na čelo skupiny. Kragujevac už stratil šancu na postup.

 

D-skupina Elite Round Futsal Cupu 2015/2016:

Slov-matic FOFO Bratislava - SL Benfica Lisabon 5:4 (2:2)

Góly: 35. a 36. Bartošek, 4. Haľko, 7. Bahna, 35. Belaník, - 4. Brandi, 12. Wilhelm, 39. Patias, 40. Coelho, ŽK: Bartošek - Coelho, Cavalcantic, rozhodoval: Kolev (Bulh.), 4500 divákov.

zostava Slov-maticu: Gašparovič - Višváder, Bahna, Kozár, Mikita - Rafaj, Haľko, Brunovský, Kyjovský - Belaník, Zdráhal, Bartošek

 

Prvý polčas pred fantastickou kulisou priniesol výborný futsal. Favorit z Portugalska začal náporom a strelil prvý gól v 4. minúte, keď Brandi dorazil loptu do odkrytej brány. Domáci síce inkasovali ako prví, ale nezložili sa. O pár sekúnd vyrovnal kanonier Haľko, ktorý z prvej prepálil medzi nohy brankára Benficy. Diváci hnali "Oranjes" dopredu a v 7. minúte vypukli mohutné oslavy, keď Bahna krížnou strelou dostal domácich do vedenia. Benfica vyrovnala v 12. minúte, keď po chybe v rozohrávke nasledoval rýchly brejk a poľahky do odkrytej brány strelil na 2:2. Výborný futsal pokračoval a v 18. minúte trafili hostia žrď Gašparovičovej brány. Ale hrýzol aj FOFO a so záverečným klaksónom polčasu napálil do tyče Haľko.

 

Aj druhý polčas bol plný vzruchu. Brunovský hlavou zblokoval strelu Portugalčanov na tyč, potom bol vo veľkej šanci Višváder, ale neprepálil zblízka brankára Angosta. V 23. minúte Bahna v poslednej chvíli zblokoval strelu súpera do prázdnej brány. Diváci videli vynikajúce predstavenie a pekne zaplnená hala tlieskala pekným akciám. V 27. minúte bol v ďalšej domácej šanci Haľko, ale Angosto ho vychytal. No potom sa začali diať veci. Z priameho kopu v 35. minúte Belaník dostal outsidera do vedenia, a vzápätí Bartošek zvýšil na 4:2. Tréner hostí okamžite reagoval powerplay, ale do prázdnej brány na 5:2 poslal loptu opäť Bartošek. Fantastická kulisa dodávala domácim hráčom sily, Benfica zúfalo tlačila, ale v 38. minúte mala šťastie, keď strela na prázdnu bránu trafila len tyč a o minútu nedali domáci opäť do prázdnej brány. Napokon strelila dva góly, posledný ale tri sekundy pred koncom a to jej na výhru nestačilo. Slov-matic tak šokujúco, ale zaslúžene získal prvú výhru na turnaji, no už nepostúpi práve po góle na 5:4. Benfica si skomplikovala postupové šance.

 

hlasy:

Martin Rejžek, tréner Slov-maticu: "Ťažko sa mi hľadajú slová. Fantastický výkon vo fantastickej kulise. Postrážili sme si úvod, a hoci sme inkasovali, dokázali sme rýchlo odpovedať na ich gól. Podržal nás brankár, strelili sme pekné góly a splnili sme si sen. Takáto návšteva na futsale na Slovensku ešte nebola a sme radi, že sme potešili fanúšikov. Dúfam, že prídu aj na náš posledný zápas, hoci sme posledným inkasovaným gólom stratili šancu na postup."

 

Ladislav Mikita, kapitán Slov-maticu: "Splnil sa nám detský sen zdolať nejaké špičkové európske mužstvo. Po prvom zápase sme si povedali, že si to ideme do ďalších dvoch užiť a podarilo sa. Hrali sme obetavo, jeden za druhého a podržal nás brankár. Benficu sme predčili a sme šťastní."

 

Peter Haľko, hráč Slov-maticu: "Dali sme do toho neskutočné srdiečko. Potiahla nás fantastická kulisa. Dokázali sme odpovedať na prvý gól Benficy a boli sme efektívni. Tento triumf v skvelej atmosfére patrí Martinovi, nášmu bývalému prezidentovi. Keď to z neba videl, určite bol šťastný."

 

Gabriel Bartošek, strelec dvoch gólov Slov-maticu: "Určite je to splnený sen. Rozhodlo naše nasadenie a bojovnosť. Výhru venujeme Martinovi. Hrali sme obetavo a agresívne, týmito zbraňami sme sa proti technickému súperovi presadili."

 

ďalší výsledok:

Lokomotiv Charkov - Ekonomac Kragujevac 6:1 (1:0)

Góly: 24., 33. a 40. Žurba, 21. a 29. Ovsjannikov, 4. Šoturma - 36. Rnič

 

tabuľka:

1. Lokomotiv Charkov 2 2 0 0 8:1 6

2. SLOV-MATIC BRATISLAVA 2 1 0 1 5:6 3

3. Benfica Lisabon 2 1 0 1 7:5 3

4. Ekonomac Kragujevac 2 0 0 2 1:9 0

 

ďalší program:

piatok 13. novembra:

15.30 SL Benfica Lisabon - Lokomotiv Charkov

18.00 Ekonomac Kragujevac - Slov-matic FOFO Bratislava

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies