Slavia Capital nemá záujem o privatizáciu letiska v Piešťanoch

NETKY.SK • 21 November 2016, 16:57 • 2 min
Slavia Capital nemá záujem o privatizáciu letiska v Piešťanoch

BRATISLAVA - Michal Merga nie je zamestnancom investičnej skupiny Slavia Capital a tá ani nemala záujem o privatizáciu v oblasti letectva. V reakcii na dnešné vyjadrenia opozičného hnutia OĽaNO-NOVA v súvislosti so situáciou letiska v Piešťanoch to pre TASR uviedol člen dozornej rady Slavia Capital Peter Benčurik.

slovakia

left justify in out

"Investičná skupina Slavia Capital sa na základe mandátu od strategického investora podujala nájsť na Slovensku vhodnú lokalitu na výstavbu výrobnej fabriky z oblasti leteckého priemyslu," priblížil Benčurik s tým, že o úmysle zahraničného investora podnikať v Slovenskej republike informovala spoločnosť už v apríli tohto roka. "Na základe hĺbkovej analýzy o lokalitu Piešťany neprejavil strategický investor záujem. Čiže v prípade aktivít Slavia Capital nešlo o žiadny privatizačný zámer, ale o development výrobných kapacít v segmente s vysokou mierou pridanej hodnoty," doplnil Benčurik.

 

Opoziční poslanci dnes kritizovali situáciu okolo piešťanského letiska, ktoré smeruje do likvidácie. Za jeden z možných motívov označili prepojenie medzi skupinou Slavia Capital a súčasným členom predstavenstva Letiska Piešťany Michalom Mergom, ktorý sa do funkcie dostal len v lete tohto roka. Tento človek totiž podľa poslanca OĽaNO Jozefa Viskupiča pôsobí aj ako člen predstavenstva Way Industries, jednej z firiem patriacich tejto finančnej skupine.

 

"Myslím si, že pán Merga ako člen predstavenstva má vytvoriť predpolie. Slavia Capital na svojej stránke hovorí o plánoch expandovať do oblasti letectva," vyhlásil Viskupič na dnešnej tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies