Šlágre asociačnej stredy v Brémach a vo Wembley

NETKY.SK • 28 Február 2012, 12:04 • 2 min
Šlágre asociačnej stredy v Brémach a vo Wembley

lágre asociačnej stredy v Brémach a vo Wembley - Futbal Februárový asociačný termín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ponúkne hlavné menu v stredu 29. februára, pozornosť budú pútať najmä súboje Nemecka s Francúzskom v Brémach, či Anglicka s Holan

slovakia

left justify in out

img

Februárový asociačný termín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ponúkne hlavné menu v stredu 29. februára, pozornosť budú pútať najmä súboje Nemecka s Francúzskom v Brémach, či Anglicka s Holandskom v londýnskom Wembley.
      Zo súperov Slovenska z kvalifikácie MS 2014 v Brazílii sa už v utorok predstaví Bosna a Hercegovina. V atraktívnom súboji vo švajčiarskom St. Gallene sa stretne s päťnásobnými majstrami sveta z Brazílie. Gréci si do Heraklionu pozvali Belgičanov, Lotyši si v tureckej Antalyi zahrajú s Kazachstanom a Lichtenštajnsko sa ukáže na Malte. Litva v hre nebude. Slováci sa pod vedením trénera Michala Hippa stretnú v Burse s domácim Tureckom (19.30 SEČ).
      Anglicko už nepovedie tréner Fabio Capello, na jeho lavičke bude sedieť doterajší tréner 21-ky, resp. olympijského výberu Stuart Pearce. Ten kedysi ako 14-ročný školák vo Wembley brigádoval ako čašník podávajúci nápoje, teraz povedie majstrov sveta z roku 1966 do boja proti aktuálnym vicemajstrom planéty. "Život dokáže viesť človeka po mnohých cestách. Pracoval som v bare vo Wembley ako 14-ročný školák. Teraz je pre mňa obrovská česť viesť Anglicko v medzištátnom zápase," povedal bývalý reprezentant. "Oranjes" sa budú musieť zaobísť bez Rafaela van der Vaarta. Ofenzívny stredopoliar Tottenhamu Hotspur si privodil zranenie členka počas nedeľňajšieho ligového zápasu s Arsenalom Londýn (2:5).
      Derby starých rivalov je na programe v Brémach, domáce Nemecko vybehne proti "trikolóre" bez stredopoliarov Svena Bendera (zranenie nosa) a kapitána Philippa Lahma (koleno). "Tento zápas je pre nás vyvrcholením jednej etapy prípravných zápasov, v ktorých sme si od roku 2010 vyberali iba tých najšpičkovejších súperov. Využili sme v nich viac ako 20 hráčov a nevideli sme veľké zmeny v našej forme. Znamená to, že máme na každom poste vyvážený tím," povedal tréner suveréna kvalifikácie EURO 2012 Joachim Löw. Trojnásobní majstri sveta aj Európy sú tak jedným z najväčších favoritov na letné EURO v Poľsku a na Ukrajine.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies