Skúsený Oli Jokinen z Calgary do Winnipegu, zmluva na 2 roky

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 06:43 • 2 min
Skúsený Oli Jokinen z Calgary do Winnipegu, zmluva na 2 roky

Skúsený Oli Jokinen z Calgary do Winnipegu, zmluva na 2 roky - Hokej Kanadský hokejový klub Winnipeg Jets podpísal so skúseným centrom Oli Jokinenom zmluvu na dva roky. Tridsaťtriročný fínsky reprezentant mal v minulej sezóne s Calgary Flames kontrakt na

slovakia

left justify in out

img

Kanadský hokejový klub Winnipeg Jets podpísal so skúseným centrom Oli Jokinenom zmluvu na dva roky. Tridsaťtriročný fínsky reprezentant mal v minulej sezóne s Calgary Flames kontrakt na 3 miliónov dolárov, pričom zaznamenal 23 gólov a 38 asistencií.  
      Jokinen v minulosti obliekal v zámorskej profisúťaži dresy Los Angeles Kings, New Yorku Islanders, Floridy Panthers, Phoenixu Coyotes a New Yorku Rangers, pričom počas sezóny 2009/2010 si ho vyžiadali Flames. 
      Na bývalého fínskeho spoluhráča z Floridy má trochu trpké spomienky slovenský hokejista Richard Zedník. Vo februári 2008 ho totiž Jokinen v zápase s Buffalom nešťastne zasiahol nožom korčule do krku a Zedník len vďaka okamžitej pomoci nevykrvácal. 
      Winnipeg súčasne podpísal zmluvy aj s útočníkom Alexejom Ponikarovským a obrancom Derekom Meechom. Jokinen dal 20 alebo viac gólov v základnej časti v siedmich zo 14 sezón strávených v NHL. Flames po odchode Jokinen zaplnili dieru českým centrom Jiřím Hudlerom, ktorý súhlasil so štvorročnou spoluprácou za 16 miliónov dolárov.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies