Skupina Vidiek absolvujú turné s kapelami Čechomor a Pacora Trio

NETKY.SK • 2 Október 2015, 14:58 • 2 min
Skupina Vidiek absolvujú turné s kapelami Čechomor a Pacora Trio

BRATISLAVA - Slovenská skupina Vidiek absolvuje v októbri turné s názvom Načo pôjdem domov, na ktorom ju budú sprevádzať formácie Čechomor a Pacora Trio.

slovakia

left justify in out

Na koncertoch predstavia skladby z nového albumu Vidiek s oblohou, ktorý vychádza tento mesiac. Na nahrávke sa predstaví až 65 hostí ako napríklad Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák, Pišta Vandal, Pacora Trio, Puding Pani Elvisovej, detský zbor Kvapôčky a dychová hudba Vištučanka. Krst novinky sa uskutoční 9. októbra v Bratislave, pričom krstným otcom bude šéfkuchár Jaroslav Žídek.


"Bola by škoda, ak by sme aspoň niektoré skladby z nášho nového albumu nemohli na našom turné zahrať tak, ako znejú na nahrávke. Ale k tomu potrebujeme napríklad Frantu Černého alebo Pacora Trio. Tak sme sa dohodli, že spravíme spoločné turné. Je to vlastne séria dvojkoncertov, na ktorých najprv zahrá fenomenálny Čechomor, potom nastúpi Vidiek v unikátnom spoločnom programe so slovensko-moldavským Pacora Triom, ku koncu sa pridá Franta Černý a v spoločnom finále sa na pódiu stretneme všetci. A ak nezabudneme texty alebo akordy, tak to bude stáť za to," uviedol spevák skupiny Vidiek Ján Kuric.
Slovenská časť turné sa začne 14. októbra v košickom Diamond People Clube, nasledovať budú koncerty v Ministry of Fun v Banskej Bystrici (15. októbra), v Piano Clube v Trenčíne (21. októbra) a v bratislavskom Babylone (22. októbra). Druhá časť turné sa uskutoční na Britských ostrovoch, a to 29. októbra v Dubline, 30. októbra v Londýne a 31. októbra v Manchestri, pričom v Dubline vystúpia iba Vidiek s Pacora Triom. Vstupenky na slovenské koncerty sú k dispozícii na webstránke www.predpredaj.sk.


Skupina Vidiek vznikla v roku 1987 v obci Rovinka neďaleko Bratislavy a jej súčasnú zostavu tvoria okrem spomínaného Jána Kurica aj Richard Jajcay (gitara), Oňo Tomčala (bicie), Richard Kasák (klávesy) a Martin Klačanský (basgitara). Na konte majú nahrávky Nechajte si ju (1989), Vidiek (1993), 3 Štyry (1997), Výber naživo (2000), Nové časy (2003) a Best of (2009). Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Vidiečan, Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda, Anglická, Keď je 7 ráno, Nie je to ľahké, Vianoce 97, Námornícka, Ó maňo, Anjel, Či oči či sombréros alebo Nové časy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies